Joazym 24.03.2004 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Ewok Wycofuję się z pomysłu na lustrzane drzwi szafy wnękowej na końcu korytarza bo to by go jeszcze bardziej wydłużyło i podwoiło ilość drzwi. Za to powiększenie pokoi o szfy wnękowe, o którym pisze Stóweczka jest lepszym rozwiązaniem. Co Ty na to? Stóweczko Gratulacje też się decydujemy, tym bardziej że sprawa podziału działki ruszyła, jak się zdaje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 24.03.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Dzięki! Teraz mnie czeka długa droga urzędowa. Nawet nie wiem z której strony zacząć. Najchętniej to bym kogoś zatrudniła, żeby latał w moim imieniu i załatwiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 25.03.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Nam architekt, z którym wstępnie umawiałam się na adaptacje będzie załatwiał papiery do pozwolenia na budowę. Chce 800 zł , a geodeta za mapy do celów projektowych 600 zł ( 10szt). Jeszcze nie sprawdzałam u innych, ale wydaje mi się że te ceny nie są wygórowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 26.03.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Zamierzacie dobudować na poddaszu ściankę kolankową ( na wypadek gdyby się zachciało wam kiedyś zaadaptować poddasze), czy zostawiacie tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 26.03.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Koniecznie!!!! Z czasem jak nie będę miała co zrobić z kasą to zaadaptuję poddasze. Dwa pokoiki i łazienka - to byłoby coś. A Wy jak robicie, no i kiedy kopiecie ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 04.04.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 MICHUOkno na taras masz takie jak w projekcie, tzn szer 150, czy szersze? Masz kominek? Rzuciłbyś jeszcze jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 05.04.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 witam wszystkich gieniomaniakow ! tak sie zastanawiam nad tym projektem (rodzina 2 + 2 ) jaka jest powierzchnia dachu - bardzo mnie to interesuje i jakie, mieliscie koszty wykonania tego dachu ? czy i gdzie ....... bedziecie mieli prysznic jak to rozwiązaliście ? czy zlikwidowaliscie spizarnie ? czy jak na dom parterowy dach nie jest zbyt spory- wysoki? w kalenicy 7 m to jak do adaptacji poddasza , trochę mnie to martwi czytalem ze sa juz pierwsi ktorzy to postawili bardzo proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 06.04.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 kaczorekJeszcze nikt z nas nie budował Gieni, MICHU kupił stan surowy zamknięty.Dachu jest 195-200 m2. Zawsze możesz zrobić sobie mniejszy stopień nachylenia dachu za zgodą projektanta i niższe nieużytkowe poddasze.Ja jednak zostawiam spiżarnię, choć początkowo miałam ją zlikwidować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 08.04.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Stóweczko Wychodzi z Ciebie gospocha! (Zgadzam się że spiżarka to podstawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 09.05.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 stóweczka co z Twoją budową!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 09.05.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Aż ciekawa byłam kto to podciąga Gienkę Wszystko sie niestety przedłuża. Projekt mam teraz w adaptacji u drugiego już architekta, bo z pierwszym (a raczej pierwszą ) nie mogłam się dogadać. Chciała mi wszystko poprzestawiać i tylko straciłam czas i pieniadze. Jak dostaniemy pozwolenie we wrześniu, to bedzie dobrze. A narazie mebluję sobie domek na papierze. No i zamieniłam "Gienię" na "Gienię z garażem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobol 21.08.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Co słychać z Waszymi Gieniami? Czy ktoś rozpoczą już budowę? Na czym w końcu stanęło z tymi zmianami, na co się zdecydowaliście? Ja też jestem przekonany do tego projektu. Bardzo mi się podoba. Najbardziej brakuje mi wejścia do kuchni z hallu. No i zastanawiam się nad oknami szczytowymi na poddaszu. To na ścianie po stronie gdzie nie ma garażu jest cokolwiek niesymetrycznie przesunięte względem okna na dole i dziwnie wygląda.Wymienialiście się zdjęciami Gieni, też bardzo bym chciał ją zobaczyć w "naturze" i bardzo bym prosił o jakieś [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 21.08.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Witamczy i ja mogę dostać zdjęcia Gieni?a sprawa dachu na garażu:jak zamiast tego z projektu zrobić taras nad garażem?a może zrobić pokoje dodatkowe na górze?proszę o opinie [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 21.08.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 również poproszę ..A jak z kosztami? Jesli ktoś mógby napisać ile go kosztował stan jaki jest na zdjęciach [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 26.08.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Podoba mi się projekt Gieni z pracowni Horyzont. Czy ktoś zna ten projekt? A może realizuje? Odezwijcie się!!! Mi tez sie on podobal, brakowalo mi tylko miejsca na przyszle schody w razie adaptacji poddasza. Bardzo podobny ( prawie taki sam) jest projekt Tercja z biura MTM Styl. Jest prawie taka sama ale jest powiekszona przejscie z hollu do ogrodu ( ogród zimowy). Kupilam ten projekt, troszke przeprojektowalam, zlikwidowalam przedsionek i zrobilam wielki hol. W przejsciu beda schody dwubiegowe na poddasze. Na poddaszu planuje zrobic biuro. Ale Tercja to jak nastepczyni Gieni - zobaczcie , sa naprawde bardzo podobne, pozdrawiam Sobol Tercja daje mozliwosc zrobienia wejscia do kuchni z holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MICHU 27.08.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Pozdrawiam po długiej nieobecności i niestety po przeprowadzce do Gieni będę tylko czasami zaglądał do Was ( z przyczyn technicznych).Pierwsze wrażenia użytkowania Gieni to: Minusy- zbyt nisko osadzone drzwi tarasowe ( zwróćcie na to uwagę w projekcie) kłopot z usytuowaniem schodów zwłaszcza gdy się chce mieć na strychu 2 pokoje po przeciwnych stronach i kominek w salonie ( robi się troche ciasno) u nas po zmianach wyszło trochę przyciasne pomieszczenie gospodarcze Plusy- super wyglądają i dobrze oświetlają poddasze okna na szczytach ścian. Mamy po dwa okna 90 na każdej stronie. Fajną i funkcjonalną rzeczą jest w kuchni spiżarnia. Trochę ją skróciliśmy ale i tak zostaje dużo miejsca. Na końcu korytarza mieści się mini garderoba. Tylko uwaga na lustra w drzwiach szafy- wydłuża to i tak długi korytarz Dom z siporexu, ocieplony styropianem jest bardzo ciepły i szybko się ogrzewa. Ale największym plusem i tak zostanie to, że jest to nasz wymarzony dom. Czego i Wam życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobol 27.08.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Michu! Cieszę się że dobrze Ci się żyje w Gieni. Może i ja tego kiedyś doświadczę. Ciekaw jestem jak masz usytuowany dom względem stron. Ja mam działkę z wjazdem od południa, może być problem, zapewne spiżarnia będzie zbyt gorąca. Z lektury tematu wynika że byłeś dawcą zdjęć Gieni z natury. Czy mógłbyś mi przesłać jakieś? Ciekaw jestem jak wygląda elewacja. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobol 27.08.2004 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Sobol Tercja daje mozliwosc zrobienia wejscia do kuchni z holu Tak, rzeczywiście praktyczny układ wnętrz. Dzięki za wskazanie tego projektu. Może zaczerpnę jakieś pomysły. Ale Tercja wydaje się być droższa w budowie i ta kubatura dwa razy większa niż w Gieni. Pewnie jest droga w eksploatacji. Gienia to Gienia jest prosta w formie ale ma cos w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 01.09.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Sobol Tercja daje mozliwosc zrobienia wejscia do kuchni z holu Tak, rzeczywiście praktyczny układ wnętrz. Dzięki za wskazanie tego projektu. Może zaczerpnę jakieś pomysły. Ale Tercja wydaje się być droższa w budowie i ta kubatura dwa razy większa niż w Gieni. Pewnie jest droga w eksploatacji. Gienia to Gienia jest prosta w formie ale ma cos w sobie. No co Ty kubature maja prawie taka sama Tercja ma 344 a Gienia 324. Moze zobaczyles Tercja 2 - ona ma ponad 600 kubature. Tercja to Gienia + wiecej holu i przejscie na ogrod z holu ( zimowy ogrod) - jakies 20 m2 wiecej. Bylismy juz zdecydowani na Gienie gdy zobaczylismy Tercje - Gienia wtedy wydala mi sie ciasnawa. No i Tercja ma piekna mozliwosc usytuowania schodow i to dwubiegowych nawet co w Gieni jest ciezka sprawa. Koszty budowy i eksploatacji mysle beda podobne. Dach Gieni bedzie tanszy w budowie. Michu ile kosztowala Cie budowa Gieni ?Stan surowy i wykonczeniowka? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobol 04.09.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Rzeczywiście z tą kubaturą coś namieszałem. Mają prawie taką samą. Mam działkę z wjazdem od południa i ciężko będzie dobrze ustawić Gienię. Rozglądam się jeszcze za innym projektem. Szkoda, że jeszcze nikt nie przesłał mi zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts