Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt GIENIA pracownia HORYZONT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 220
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cieszę się niezmiernie,że zdjęcia wreszcie doszły.Nasz komputer troszkę "fiksuje" i stąd te kłopoty. Jeżeli chodzi o ganek, faktycznie został podniesiony. Wygląda trochę nieproporcjonalnie ale mamy nadzieję, że przyjdzie nam do głowy jakaś epokowa myśl jak to poprawić. Z tyłu domu zrezygnowano z ganku, a szkoda. :wink:

A co myślicie o tym, żeby te obydwa pokoje na końcu korytarza połączyć jedną wspólną ścianą , a drzwi do pokoi zrobić pod kątem np. 45 stopni ?

Nie będzie wtedy długiego korytarza i pokoje będą większe.

No nie wim.Pamiętaj, że gdzieś trzeba mieć garderobę.Pomyśl też o sprzątaniu(zwłaszcza w późniejszym czasie)Ja nadole potrzebuje pokój do pracy,więc rozkład dołu+dwa pokoje dla dzieci na górze wystarczą :D

Zdjęcia doszły, wielkie dzięki. Widze, że łazienka nie jest wcale taka mała. Czepiam sie tej łazienki, gdyz całe życie marzę o dużej, przestronnej.

Ustawiłam sobie Twój domek jako tapetę na pulpicie, co włączam kompa to mam Gienie przed oczami - może mnie zmobilizuje do szybszych działań. Mam nadzieję że nie masz mi tego za złe.

Michu, czy w samym Poznaniu masz Gienie czy na prowincji :D ?

Hej Asia.

Co prawda moja Gienia,ale nie mam Ci za złe tapety.W samym Poznaniu nie-na landach:las,las,cisza spokój :D :D

Hej EwoK

Myślę że gardoroba, czy raczej szafa wnękowa będzie całkiem fajna.

O ile można się zorientować bez projektu będzie miała ok 1,2m szerokości i ok. 1m głębokości, na dole wieszaczki, na górze półki na ubrania po sezonie. Jeśli zrobisz drzwi lustrzane, zyskasz sporo światła w korytarzu. Mój pomysł na długi biurowy korytarz to galeria zdjęć rodzinnych, obrazków itp. Pozdrawiam.

Witam wszystkich,którzy interesują się Gienią. W dniu wczorajszym otrzymałem bezpłatny katalog pracowni HORYZONT (zamówiłem przez inernet i przysłali po trzech dniach) i po obejrzeniu innych domów stwierdzam, że ZOSIA autorstwa P. Piatka jest ciekawsza od Gieni. Dla przykładu dom ten można zamówić w werski "B" z poszerzonym pokojem dziennym (36,1) oraz z garażem. Ponadto projekt przewiduje dach o spadzie 27` oraz 35` w zależności czy chcemy miec użytkowe poddasze. Nie robiąc wejścia z domu do garażu poszerzamy pokój nr 7 i nie tworzymy wtedy bardzo długiego i ciemnego holu. Proponuję przed zakupem projektu Gieni obejrzeć równiez Zosię.

Zosia jest całkiem, całkiem. Warto spojrzeć także na Tomaszka (dwie wersje, z garażem lub bez) http://www.domdlaciebie.com.pl/

PS. Andrzeju S. przepraszam, że wzięłam Cię za mojego męża.

Pomyłka wyniknęła ze zbieżności imienia i pierwszej litery nazwiska. :oops: