bugibugi 02.08.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Witam wszystkich na forum, jestem tu nowa.Od 2 dni bezskutecznie zdzieram farbę ze ścian. Zostało mi jescze ok 50 m2, mąż pracuje do wieczora, a ja tracę już cierpliwość i mam odciski.Czy są jakieś środki do spulchniania tej farby? Budynek jest z lat 70-płyta, kilka warstw emulsji, a pod nią kreda. Tragedia.Latam ze szpachelką,ale efekt jest marny. Próbowałam mydła malarskiego, ale chyba jest gorzej niż bez. Zewnętrzna warstwa staje się śliska i trudniej jeszcze skrobać.Co tu robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Dudek 03.08.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 proszę spróbować kleju do tapet np. metylanu Powierzchnię dobrze zwilżyć i sukcesywnie nie pozwalając na wyschnięcie ściany, usuwać starą powłokę szpachelką. Jeżeli rzeczywiście pod spodem jest farba klejowa powinno pomóc. Oczywiście po usunięciu powłoki, koniecznie trzeba całość umyć np. mydłem cukrowym (resztki farby klejowej przy malowaniu mogą powodować powstawanie pęcherzy).pozdrawiamTomasz Pietras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.08.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 ja moczyłam scianę - mozna do tego uzyć np wałek albo spryskiwacz /kwazar/ i potem szpachelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 03.08.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Jak podspodem jest klejówka, to którędyś musi zassać wodę. A wtedy leci.Radzę malować wodą, naosić wielokrotnie - malować scianę, jak się skończy zaczynać od nowa. Ja to robiłem 8 razy. jak farba dostanie wody - zaczyna puchnąć sama. jeśli chcesz wspomaganie chemią - to firma ispo, dziś wchłonięta przez Sto- robiła coś co się nazywało Anstrichentferner - ale drogie i śmierdzi jak cap. Byc może jest jeszcze w palecie. Można próbowac chlorkiem metylenu, ale to bardzo brutalne i nieekologiczne (dziura ozonowa). Dobrze wietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 03.08.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Jak podspodem jest klejówka, to którędyś musi zassać wodę. A wtedy leci.Radzę malować wodą, naosić wielokrotnie - malować scianę, jak się skończy zaczynać od nowa. Ja to robiłem 8 razy. jak farba dostanie wody - zaczyna puchnąć sama. jeśli chcesz wspomaganie chemią - to firma ispo, dziś wchłonięta przez Sto- robiła coś co się nazywało Anstrichentferner - ale drogie i śmierdzi jak cap. Byc może jest jeszcze w palecie. Można próbowac chlorkiem metylenu, ale to bardzo brutalne i nieekologiczne (dziura ozonowa). Dobrze wietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts