Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marynarze. Budujący pływający.

tomgabi

Recommended Posts

Jestem, jestem.

Sorki ale dopiero wróciłem.

Cpt_Q ja podejrzewam, że będziemy się tak mijać teraz!!

Na dzień dzisiejszy jestem do końca marca.

Nie wiem czy wiesz ale ten aislive to teraz lipa ciężko coś znaleźć, chyba, że się zna namiary w miarę dokładnie.

Dzięki za odzew i pozdro dla wszystkich.

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
A mój Mąż wrócił z pon na wt w grudniu.Zamiast do dzieci kazał się zawieżć do domu .W ŚRODKU NOCY OBEJRZAŁ POSZALAŁ-ZNACZY SPODOBAŁO SIĘ,A DOM WIDZIA NA ETAPIE TYNKÓW WEWNĘTRZNYCH A WRÓCIŁ "POD KLUCZ".Na wtorej zarządził pakowanie na środę meblowóz.I tak mieszkamy miesiąc.Zostały kosmetyczne sprawy.Np kowal domontowuje cosik od czasu do czasu.Kuchnię będziemy przemontowywać - na rysunku łdnie w rzeczywistości jednak nieergonomicznie.Paru krnąbrnych fachowców "znalazło miesjce w szeregu" a Mąż stwierdził ,ze jesli oni nie umierają z głodu to i my nie umrzemy i ,że oczywiście wszyscy oni padliby na morzu pod jego dowództwem w tydzień;)))Było mi miło ,że spodobały mu się kolory domu i np lampy za którymi nogi schodziłam,ale te pytania dlaczego tak a nie inaczej cośtam-a ja z ledwością pamiętałam motywy wyborów sprzedpół roku...pływający odpuści żonom budującym TE pytania;)))

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,też zona marynarza.Pierwszy raz na forum.

Słuchajcie!!!! ponieważ mąż jest w morzu to mnie przyszło sie borykac z zakupem materiałów budowlanych.Jestem na etapie ogrzewania podłogowego czy ktoś słyszal o produktach COPRAX? Bardzo prosze o porade.

do ZIARO

Witam zony kolegow i kolegow po fachu.

odnosnie ogrzewania podlogowego kilka moich refleksji ktore moze pomoga

1.To jest zbyt drogie rozwiazanie aby ryzykowac,Lepiej doplacic ale miec gwaracje ze wszystko jest OK.W razie problemow mozna kogos scigac.A renomowane firmy ,dlugo bedace na rynku nie moga sobie pozwolic na fuche.

2.Ja wykonalem ogrzewanie z rurek miedzianych(miekka miedz) i bardzo sobie chwale.

3.Lepiej dolozyc nieco metrow niz zanizyc dlugosc przewodow .Zawsze bedzie czas na przykrecenie temperatury.

4.Kurz.to problem w czasie ekspoloatacji.Pojawia sie wszedzie z powodu suchego powietrza. ale generalnie jest super.Cieplo w stopy ,mozna chodzic w skarpetkach i boso.

5.Odradzam dywany nawet do ogrzewania podlogowego.Traci sie temperature.Najlepsze sa ceramiczne kafelki w 100% i w utrzymaniu czystosci sa super.Mop i szmata i kilka minut.To wszystko.

6.Dobrze jest zainstalowac druga (dodatkowa) pompe cyrkulacyjna wspomagajaca i wymuszajaca obieg wody w przewodach z oddzielnym wylacznikiem elektrycznym .,W czasie mrozow naprawde pomoze utrzymac ciepelko w ppodlodze.To takie pomocnicze rozwiazanie ktore u mnie sie sprawdzilo.

Zalaczam pozdrowienia

• 1 month później...
  • 2 weeks później...