izat 03.08.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 jakiej klasy cement u Was stosowano: I, II, czy może III, B-V??jak się zachowuje tynk robiony każdym z nich??ma ktoś jakieś rozeznanie?pan tynkarz mnie zaskoczył mówiąc że robi III, a w składzie proponują nawet I jeśli tynki wykonywane są jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 03.08.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 u mnie na worku pisało II/III 32,5 , tynkarz mówił iż cement bardzo dobry do tynków, ale wapno miałem gorsze, stwierdził iż wcisneli mi stare wapno. Cement I-ka to chyba nawet gorszy jest do tynków, bo szybciej wiąże, a przecież przy tynkach nie wymagana jest taka wytrzymałość na ściskanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 03.08.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 jakiej klasy cement u Was stosowano: I, II, czy może III, B-V?? U mnie robiła profesjonalna firma agregatem tynkarskim. Na obrzutkę kazali kupić CEM I, na resztę CEM III - tak też kupiłem. Co do różnicy - oprócz czasu wiązania, to kolor - CEM I jest dużo ciemniejszy od CEM III i co za tym idzie ściany też byłyby ciemniejsza Pozdrawiam Carl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 03.08.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Szybkość wiązania oznaczają lierki N - normalana R szybkotwardniejący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.08.2005 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 forum jest nieocenione dzięki chodzi właśnie o szybkość wiązania po I mogą ponoć pękać czyli III ok powiem teraz jak blondynka: chcę mieć jak namniej popiołów a o tym mówią już chyba inne oznaczenia pozdro dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 03.08.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Właśnie oznaczenia tez o tym mówią, i zazwyczaj cement III ma dużo popiołów lotnych jako wypełniacz, a I nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts