bluszczyk 03.08.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 WitamMam wylany betonowy taras (zbrojony ), teoretycznie można położyć na nim płytki, ale w tym przypadku musiałby jeszcze nadlać nieco betonu.Wymyśliłem, że mogę zamiast tego położyć na tarasie bruk. Jest możliwość ułożenia obrzeży wokół tarasu, wewnątrz chciałem wysypać piasek i na tym ułożyć kostkę 4 cm.Mam pytanie, czy jest taka możliwość oraz jak to technicznie wykonać. Chodzi mi konkretnie o to czy jest konieczne zastosowanie ewentualnej izolacji (folia, impregnacja betonu).Ponadto czy stosować włókninę zabezpieczającą przed wysypywaniem się piasku pomiędzy szczelinami obrzeży oraz czy stosować jako podsypkę piasek, czy mieszaninę piasku i betony. Jeżeli ma ktoś podobne rozwiązanie lub wie jak to można wykonać prosiłbym o podzielenie się informacją.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 03.08.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 => http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47826 poczytaj tez o tarasach => http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47119 jak bedziesz miala po lekturze jakies pytania - pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 04.08.2005 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 dzięki za posta nadal mam dylemat czy taki betonowy taras na fundamentach uszczelniać. Jeżeli tak to czy wystarczy posmarować wylewkę np. Dysperbitem lub jakąś inną izolacja. i czy wyłożona folia pod podsypką rzeczywiście będzie się przecierała ? przesyłam podkarpackie pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 04.08.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 nie trzeba uszczelniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 13.04.2013 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam, odświeżam temat bo mam podobny problem.Mam zbrojony i wylany betonem z gruchy taras ze schodami przy drzwiach wejściowych przygotowany pod gres, ale chciałbym zrobić na nim płyty tarasowe.Między progiem drzwi a tarasem jest 7 cm, ale stopnie mają już tylko ok. 1cm rezerwy.Czy jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 24.04.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Może być trochę za mało miejsca pod płyty. Można pomyśleć o klejeniu (doskonała izolacja przeciwwilgociowa) albo o tarasie wentylowanym (nie każda płyta i konieczny odpływ wody). http://natarasie.com/blog/2012/9/20//taras-wentylowany-lepsza-alternatywa,1601.html Ze schodami już nic nie zrobisz, chyba, że skujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts