małyarek 03.08.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Nie mam pojęcia jak wymienić uszczelke w bojlerze, jest to uszczelka od dołu przy grzałce. Do tej grzałki przyspawana jest taka śróba a na nią nałożony taki jak by mostek, który podczas dokręcania dociąga grzałkę do obudowy i tym samym dociska uszczelkę. Wiecie jak tą uszczelke wymienić????? dajcie jakieś rady, z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 03.08.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 a jak grzalke wyjmiesz to uszczelka nie wyjdzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 04.08.2005 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 No chyba wyjdzie! Tylko jak ją się wyciąga? Od góry jest nakrętka z wielką podkładką a od dołu jest taka obejma przez którą przechodzi śróba od grzałki, wktęcając ją dociągam całą grzałkę w dół czyli w kierunku w którym powinna wyjść. Może nie da się wyciągnąć grzałki, ale to by było bez sensu. W starych bojlerach wokół grzałki były śróby, jak je odkręciłeś to grzałka była na wierzchu a tu jest jakiś patent, nie chcę go zepsuć bo dobrze grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 04.08.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 to ja kdobrze grzeje po co psuc a tak na powaznie to nie wiem, wrzuc jakies zdjecie to pomyslimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 05.08.2005 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Otwór jak sie domyslam jest owalny. Robisz tak: odkręcasz tą nakretkę, oczywiscie najpierw spuszczasz wodę i odpinasz wszelakie kabelki uprzednio pozbawiając napięcia to urzadzonko, wpychasz do srodka podstawę na której jest zamocowana grzałka i obracając ja o 90 st. wyjmujesz. Jest tam (tak myslę) uszczelka z miekiej gumy, jezeli tam jest wyciek to pewnie spowodowany nie uszkodzeniem uszczelki, ale ubytkami metalu podstawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 05.08.2005 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Dzięki jeżyku, o to mi biegało! spróbuje i dam znać. Panie INVIX, co z tego, że grzeje jak cieknie. Musze coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts