robert skitek 13.12.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Druga sprawa - ja też uważam, że polska architektura niestety ma się nienajlepiej. Z jednej strony wiadomo, że Polacy nie są zbyt majętnymi inwestorami, a z drugiej strony w modzie są skomplikowane projekty, które mają wielospadowe dachy, jaskółki, wykusze, balkony, brak im symetrii, itp. Wyraźnie to widać, kiedy się popatrzy na niemieckie projekty domów. Oni tam bardzo mocno idą w prostotę i symetrię - dachy są najczęściej dwuspadowe, brak jest wykuszów i jaskółek, budynki są na rzucie prostokąta. Dlatego zdecydowałaliśmy z mężem robić projekt indywidualny - właśnie po to, by był prosty i tani w budowie. święte słowa Asiu ale nasza tradycja zastaw sie a postaw się wciąż jest bardzo silna... a prostota większości wciąż się kojarzy z prostactwem lat 70-ych... wydawanie kasy na projekt indywidualny to też dla większosci kasa wyrzucona w błoto... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArekTorun 28.03.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ja wybudowałem dom Oleńka z Arexu. Mieszka się bardzo dobrze. Dom jest funkcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts