salmon969 03.08.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Dostałem działkę z zabudową bliźniaczą, ale mój sąsiad ma budynek jedno piętrowy z wysokim zabudowanym poddaszem, a ja chcę mieć budynek parterowy z zabudowanym poddaszem metraż ok. 150m2.Nie spotkałem się z żadnymi opisami takiego przypadku w żadnej gazecie budowlanej tak, więc nie jestem pewien czy ogóle jest taka możliwość budowania drugiego bliźniaka mniejszego o jedną kondygnacje?? Co wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 04.08.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Raczej nie ma ścisłej definicji bliźniaka. Przyjęło się, że są to dwa budynki zrośnięte bokami o zasadniczo identycznym wyglądzie. W praktyce jednak bliźniakiem może być każda forma połączenia dwóch budynków.To czy możesz coś takiego zrealizować zależy wyłącznie od twoich umiejętności negocjacyjnych z urzędem.Dobrze się przygotuj i walcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.08.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 jest ryzyko, że sasiadowi bedziesz zakłócał prace kominów i wentylacji.Powinienes utrzymac tą sama wysokośc kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.08.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 To chyba Salmon 969 będzie miał kłopoty z kominem i wentylacją skoro jego dom jako niższy będzie z jednej strony przysłoniety, a nie sąsiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 04.08.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Problem kominów jest do rozwiązania - wystarczy odpowiednia długość oraz oddalenie od dachu sąsiada.Gorzej z estetyką - urząd może się uprzeć w kwestii wysokości budynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.08.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Tomek, masz rację Salomon może miec jaja z wentylacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts