Cezary Radliński1719499227 03.07.2003 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Mieszkam w zamościu i również bije się z myślami czy D-24 II to dobry pomysł. Cikaw jestem opinii tych, któży już mieszkają w takim domu. Czy ktoś wybudował lub buduje taki dom w woj lubelskim lub podkarpackim?Cezar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyszto 30.09.2003 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Ja również ruszam z budową d24L. W tym miesiącu wylewam ławy. Zdecydowałem się na ściany 3-warstwowe. Buduję w Nekielce 35 km od Poznania w stronę Konina. Zostało mi jeszcze trochę czasu i zastanawiam się nad stropem terriva. Poźniej na takim poddaszu będzie można zrobić małą graciarnię. Co wy o tym sądzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 01.10.2003 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Witam Kończe budowe D24 koło Gdanska. Pozostałem przy stropie z płyt karton-gips. Wszystko zalezy od Twoich potrzeb. Jesli uważasz, że potrzebujesz graciarni, to ją rób. Strop Terriva wyjdzie Cie pewnie troche drożej od karton-gipsu. Z drugiej strony - jeśli jest graciarnia, to wszystko tam się upycha, upycha, upycha ..., aż wreszcie jest tak zapchana, że trzeba to porządkować (czyli wyrzucać), co można robić na bieżąco.Czy w związku z ewentualnym stropem terriva planujesz zrobić schody/klatke schodową? Pozddrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 27.11.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 CześćWahamy się z żoną nad D24, ktoś zna dokładny adres na ten dom w Józefosławiu? Chcielibyśmy chociaż z zewnętrz go obejrzeć na żywo. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Po długim namyśle kupiliśmy z mężem projekt domu D 24 z wykuszami. Pomimo, iż jest w nim trochę mankamentów najbardziej nam odpowiadał. Jestem ciekawa czy ktoś z Was jest w trakcie budowy takiego domu , być może już wybudował taki dom, chętnie poczytam Wasze doświadczenia, sugestie. Jestem również ciekawa jakich zmian dokonaliście w projekcie. Pozdrawiam wszystkich zmagających się z budową , ja jestem na początku tego "szczęścia" mam nadzieje przejść to wszystko pomyślnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 03.12.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Cudka, taki domek wybudowała Dzielna Alicjanka. Poczytaj jej dziennik, naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.12.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Drodzy Forumowicze budujący lub mieszkający już w swoich D 24 podpowiedzcie z czego wybudowaliście np. ścianki działowe ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 05.12.2003 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Witam Ścianki działowe wybudowałem z gazobetonu Prefabet Osława 12 cm. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.12.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Witaj Benicio, widzę, że tylko na Ciebie mogę liczyć jeżeli chodzi o D 24. Miałeś przysłać mi zdjęcia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 09.12.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Witam! Beton komórkowy 12 odmiana 600 Prefbet Śniadowo.pozdr Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 11.12.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Witaj Benicio, widzę, że tylko na Ciebie mogę liczyć jeżeli chodzi o D 24. Miałeś przysłać mi zdjęcia pozdrawiam czesc tez sie zastanawiam nad d24 - planujesz budowę, czy już postawiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Witaj,Jeszcze nawet nie wbiliśmy łopaty w ziemię. Mamy projekt i prawie wszystko co jest potrzebne do budowy ( jeżeli chodzi o papierki).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 11.12.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Witaj, Jeszcze nawet nie wbiliśmy łopaty w ziemię. Mamy projekt i prawie wszystko co jest potrzebne do budowy ( jeżeli chodzi o papierki). Pozdrawiam jakie zmiany zrobiłaś? podoba mi się układ pokoi który zrobił Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Mnie również, niektóre zmiany z Jego projektu i ja zrobię. Już wcześniej myślałam o zlikwidowaniu spiżarni- troche łamała kuchnię- będę walczyć o zliwkiwdowanie drzwi do kuchni a co za tym idzie nadproża. Wczoraj z mężem ustaliliśmy gdzie i jakie grzejniki będą w naszym domu. Tak więc zlikwidowaliśmy grzejnik w kuchni, za to troszkę powiększyliśmy te pod wykuszami, przeniesiemy również grzejnik ze ścianki za drzwiami wejściowymi aby w tym miejscu w przyszłości mogła powstać szafa, na ściankę zaraz po lewo od wejścia. Moją miłą zmorą są wykusze. Jako zwolenniczka dużych okien najpierw chciałam zlikwidować je i wstawić tzw. witryny bez podziałów, nie otwieralne, w granicy muru. Ale mąż przekonał mnie , że dom z wykuszami , bez wykuszy Tak więc wykusze będą tylko czy takie jak u Alicjanki (?) najchętniej!!! Czy tradycyjnie takie jak są w projekcie tego jeszcze nie wiem.Poczytaj dziennik Alicjanki, ona postawiła podobny D 23, dobra lektura budowlano- życiowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 11.12.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Witam Wykusze to jest właśnie "smaczek" tego domu.Ja też mam witryny, nieotwierane, ale trójdzielone.Parapety z konglomeratu. Wykusze są super! Idealne miejsce na kwiaty albo do posiedzenia z kawką w ręku i popatrzenia na świat. Nie polecam grzejników pod wykuszami - psuje to cały efekt, lepsza jest podłogówka.pozdr Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Cenna uwaga co do kaloryferów pod wykuszami hmmm. I co zrobić Jesteśmy rodziną lubiąca ciepło. Czy ogrzewanie podłogowe wystarcza? Są to jednak duże przestrzenie, a podłogówki chyba nie da się tak rozkręcić aby w pełni zapewniła ciepło w domu. Być może sie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 11.12.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Cudka - jeszcze jedno. Można zlikwidować drzwi do kuchni, ale nie nadproże - optycznie jest to nienaturalnie wysoki otwór w ścianie. Ja tak niestety zrobiłem, potem dorabiałem "nadproże", które obniżyło mi ten otwór. Co innego brak drzwi i nadproża z hallu do przedpokoju - tui ani drzwi ani nadproża nie polecam. Inaczej mamy gotową "kiszkę".pozdr Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 11.12.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Cudka Co do podłogówki - można spokojnie nagrzać. Ja grzeję teraz na 1/4 i mam 23 stopnie, a to pierwszy sezon. Ale oczywiście będę się wypowiadał po zimie, albo raczej w trakcie przy -20 pozdr Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Kisiel, jesteś istną skarbnicą wiedzy jeżeli chodzi o D 24. Bardzo dziękuję za uwagi. I znowu masz rację. Teraz tylko musze się z tym pogodzić bo już w domu trochę namieszałam , więc nie wiem czy mój mąż mnie nie pozbawi prawa głosu jak tak dalej pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 11.12.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Witam cudka - podłogówka po trochu pozwala nam oszukać temperature i utrzymywac niższą w domu, a jej odbiór przez domownika jest taki sam jak przy ogrzewaniu grzejnikowym i temperaturze 1-2 stopnie wyższej. Co do drzwi z kuchni do przepdokoju - też nie mam drzwi, jedynie samą futryne.Co do drzwi z przepdokoju do korytarza - mam drzwi i zamknięte ograniczają (dla osób bedących w sypialniach) odgłosy pochodzące z dziennej części domu. Warto to przemysleć, zwłaszcza jeśli ktoś ma małe dzieci. Budujący d24 - polecam wyłączniki schodowe w kuchni, przepdokoju i korytarzu. Ich brak jest upierdliwy. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts