Gość 11.12.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 A pochwalcie się jeszcze czym grzejecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 11.12.2003 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Witam! > podłogówka po trochu pozwala nam oszukać temperature... Zgadza się, poza tym nie ma grzejników. Niestety ogrzewanie takie ma większą bezwładność (nie nadaje się do sypialni i wymaga odpowiedniego podłoża), choć ma to i dobre strony - dłużej "trzyma" ciepło po wyłączeniu grzania. > Co do drzwi z przepdokoju do korytarza - mam drzwi i zamknięte > ograniczają (dla osób bedących w sypialniach) odgłosy pochodzące z > dziennej części domu. Warto to przemysleć, zwłaszcza jeśli ktoś ma > małe dzieci. To fakt, choć po zamknięciu wszystkich drzwi w przedpokoju mamy ciemną kiszkę z samymi drzwiami. Mi to rozwiązanie nie pasowało. Acha - wiem że nie wolno, ale mam drzwi do dużej łazienki otwierające się "do wewnątrz" - trudniej kogoś uderzyć nimi w łazience niż na przedpokoju - np. biegające dziecko > Budujący d24 - polecam wyłączniki schodowe w kuchni, przepdokoju i > korytarzu. Ich brak jest upierdliwy. Tak, tak, tak! Ja też polecam! pozdr Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 11.12.2003 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Hej Piec jednofunkcyjny kondensacyjny DeDietrich + 130l zbiornik CWU, zasilany na propan z dużej butli podziemnej Gaspolu (rachunki za gaz co miesiac)pozdr Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 11.12.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 A pochwalcie się jeszcze czym grzejecie? Kocioł kondensacyjny De Dietrich + zasobnik 150 litrów. Gaz ziemny wysokometanowy . Kisiel, a może założymy podgrupe pt. "Wybudowałem D24 i mam De Dietricha w kotłowni:? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 11.12.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Benicio - nie ma sprawy Jest nas juz 2 Tak sobie myślę, że może też mam zasobnik 150l - nie pamiętam Szczegół. pozdr Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Jeszcze jedno pytanie, wybaczcie wszak jestem kobietą i mogę nie wiedzieć - prawda?Czy ogrzewanie podłogowe może być w momencie gdy na podłodze będzie parkiet ( już chyba słyszę ten śmiech). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 11.12.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Cudka - z tym parkietem to tak sobie... Drewno jest dobrym izolatorem cieplnym, ale są produkowane specjalne panele, nadające się do ogrzewania podłogowego. pozdr Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 11.12.2003 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 A pochwalcie się jeszcze czym grzejecie? Kocioł kondensacyjny De Dietrich + zasobnik 150 litrów. Gaz ziemny wysokometanowy . Kisiel, a może założymy podgrupe pt. "Wybudowałem D24 i mam De Dietricha w kotłowni:? Pozdrowienia B. hihi - mam znajomego przedstawiciela De Dietrich, więc też pewno kupię taki kocioł, ale muszę jeszcze "tylko" wybudować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 11.12.2003 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 A pochwalcie się jeszcze czym grzejecie? Kocioł kondensacyjny De Dietrich + zasobnik 150 litrów. Gaz ziemny wysokometanowy . Kisiel, a może założymy podgrupe pt. "Wybudowałem D24 i mam De Dietricha w kotłowni:? Pozdrowienia B. hihi - mam znajomego przedstawiciela De Dietrich, więc też pewno kupię taki kocioł, ale muszę jeszcze "tylko" wybudować! Budowa to pestka, grunt żebyś właściwy kocioł wstawił . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 11.12.2003 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 A pochwalcie się jeszcze czym grzejecie? Kocioł kondensacyjny De Dietrich + zasobnik 150 litrów. Gaz ziemny wysokometanowy . Kisiel, a może założymy podgrupe pt. "Wybudowałem D24 i mam De Dietricha w kotłowni:? Pozdrowienia B. hihi - mam znajomego przedstawiciela De Dietrich, więc też pewno kupię taki kocioł, ale muszę jeszcze "tylko" wybudować! Budowa to pestka, grunt żebyś właściwy kocioł wstawił . Pozdro chciałbym tak mówić za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaDa 31.03.2004 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Witam, chetnie poznam opinie tych, ktorzy buduja lub zbudowali D24. "Mam smaka" na ten domek stad ciekawosc wielka Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.03.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 DaDa - jest specjalny wątek o projektach i najlepiej tam popytaj. Tu piszą się dzienniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorik 11.03.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Czy ktokolwiek budował D24 z kolekcji muratora - nie widzę takiego wątku, a poważnie zastanawiam się nad tym projektemPozdrawiamY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 12.03.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Musisz lepiej poszukać. Zajrzyj na wątek http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48100&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorik 19.03.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Dzięki, wielka pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 22.06.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Dziś zdecydowałem się na budowę domu - projekt poniżej: http://img192.imageshack.us/img192/7439/dom7732yj.th.jpg Zastanawiam się nad połączeniem spiżarni z kuchnią (3 + 4) przez co będzie większa kuchnia a także połączeniem garderoby z sypialnią (7 + . Zastanawiam się także nad wysunięciem schowanych drzwi wejściowych tak aby uzyskać większy przedsionek. Chciałbym dobudować podpiwniczenie - coś zamiast spiżarni tylko nie bardzo mam pomysł gdzie to umieścić. Co sądzicie o tych zmianach? A może ktoś z was mieszka już w tym domu i ma jakieś cenne wskazówki co do projektu? Każda wskazówka jest dla mnie w chwili obecnej na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiu-fiu 22.06.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Jeśli mogę coś poradzić, to rzeczywiście kuchnia jest dramatycznie mała i powiększenie jej o spiżarnię wydaje mi się niemal konieczne. Natomiast nie wiem czy włączanie garderoby do sypialni jest dobrym pomysłem. Zyskujesz w ten sposób niewiele miejsca, a w garderobie zawsze możesz upchnąć dużo klamotów i zamknąć bałagan za drzwiami. Tak na marginesie dużo lepiej wyglądałyby tam przesuwane drzwi (oszczędzasz miejsce) oklejone np. jakąś fajną tkaniną. Co do przedsionka - jest dosyć wąski na moje oko ale super szczupła szafka powinna się zmieścić - zawsze to jakieś dodatkowe miejsce. Życzę powodzenia, bo to całkiem miły domek jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walkipaw 31.08.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Zapraszam na forum : De dwudziestoczwórkowcy, tam znajdziesz trochę więcej informacji o zmianach w tym projekcie.Moje też tam są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 24.07.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Kierownik budowy mojego domu zaproponował rozdzielenie garaża oraz domu na 2 osobne budynki. Czy uważacie, że to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts