Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

" PROMOCJE"

Recommended Posts

Dzis bylem zamawiac dachówke i ta dachówka co jest w propocji podobno jest nie najlepszej jakosci tak mi powiedzila sprzeadca i ze strasznie duza jest na nia reklamaci z powodu pojawiajacej sie sateczki miktopekniec wie mi nie polecal jej wybralem braasa.

Widocznie sprzedawca na Brasie lepiej zarabial :lol:

nie wiem ile w tym prawdy, ale sprzedawca mowil mi ze PROMOCJA z powodu otwarcia nowej fabryki to pic na wode..tak naprawde dachowka sprzedaja sie w Polsce ogolnie slabo( ma powaznego konkurenta w blachodachowce i cementowej) i dlatego roben tak zrobil..Sprzedawca tez mi pokazywal peknicia wzdluz dachowki ale zapewnial ze towar jest pelnowartosciowy..osobiscie namawial na koramica..i wyliczyl roznice ok 2tys na dachu 250m kw...

Witam

Na dachówkę podstawową czarnobrązową Robena 26% rabatu (była specjalna promocja do końca lipca - 2,88 za sztuke, brutto), na reszte wstępnie ustaliłem 18% (ale bede sie jeszcze ostro targował).

U nas normalnie hurtownie daja na Robena (bez proszenia) ok 17%.

PS. Roben od czerwca obniżył ceny katalogowe na swoje produkty. Dla końcowego klienta nie ma to większego znaczenia, bo poprostu zabrali hurtowniom rabat wynoszący dokładnie tą różnice. Teraz już nikt nie napisze, że dostał 35% rabatu. A wcześniej taki był normalny.

pozdrawiam

Konrad

U mie w hurtowni dostalem 15% na dodatki a w innej co miala mi robic dobre ceny, jesli u nich bym bral wszystko na dom, dali 15% dopiero jak im pokazalem z tej pierwwszej ceny i jeszcze stwierdzili, ze bez sensu robia w innej hurtownie sprzedajac po kosztach...jak tu komus ufac..obcy na dzien dobry daje rabat o ktory po znajmosci trzeba sie dopominac..porazka...