Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bloczki betonowe - gdzie kupić dobre i tanie??? (W-wa)

Recommended Posts

Jestem świeżo w temacie i z moich ustaleń:

1. Najtańsze bo po 1,30 miała któraś betoniarnia. Były to bloczki z resztek betonu - różne klasy niesort. Z uwagi na niezerowe prawdopodobieństwo bloczka z "chudziaka" - nie zdecydowaliśmy się.

2. Po 1,80 + 100 zł za dowóz miał w Górze Kalwarii p. Bieniek (Multiservis)

http://www.multiservis.com.pl

3. Nasz wykonawca był bardzo zadowolony z bloczków dostarczonych przez firmę KENPOL

o/Wraszawa ul.Bartycka 24

tel. 022 841 05 74

fax.022 840 50 69

Cena - 1,98 z dowozem i rozładunkiem

4. Gdyby ktoś szukał nietypowych rozmiarów bloczka to znalazłam w Piskórce producenta: p. Nowicki tel. 727-61-99. Nic nie mogę powiedzieć o jakości. Wiem tylko, że robi nietypowe.

ja kupowałem w tamtym roku z betoniarni w Markach, beton B20 cena 2,2szt. (bez faktury) z transportem i rozładunkiem HDS'em. Towar 1 klasa, ale dużo przekleństw potem było w kierunku tych bloczków, bo pioruństwo strasznie twarde, nie da się rozbić, tnie się ciężko (jakieś kawałki drucików były w środku, z odpadów czy co ?), jak chciałem zrobić przepust na kanalizację, to kątówka padła, za nim jeden bloczek przeciołem.

dobre bloczki mają w hydrobudowie na ul. Czajki2, tel. 811-78-05, cena 2,1 netto.

ja zdecydowałem sie w końcu na bloczki od Manka z TeknoAmerBlok też po 2,1 netto.http://www.teknoamerblok.pl/

Dzięki za info :)

Czy Ty zdecydowałeś się na pustaki betonowe? Jeśli tak, to dlaczego?

ja kupowałem w tamtym roku z betoniarni w Markach, beton B20 cena 2,2szt. (bez faktury) z transportem i rozładunkiem HDS'em. Towar 1 klasa, ale dużo przekleństw potem było w kierunku tych bloczków, bo pioruństwo strasznie twarde, nie da się rozbić, tnie się ciężko (jakieś kawałki drucików były w środku, z odpadów czy co ?), jak chciałem zrobić przepust na kanalizację, to kątówka padła, za nim jeden bloczek przeciołem.

"katowka" za 9.90 z hipermarketu.

"katowka" za 9.90 z hipermarketu.

dobre bloczki mają w hydrobudowie na ul. Czajki2, tel. 811-78-05, cena 2,1 netto.

ja zdecydowałem sie w końcu na bloczki od Manka z TeknoAmerBlok też po 2,1 netto.http://www.teknoamerblok.pl/

Dzięki za info :)

Czy Ty zdecydowałeś się na pustaki betonowe? Jeśli tak, to dlaczego?

Jeżeli masz na myśli ściany nadziemia to nie. Ja kupiłem tylko bloczki na fundamenty. Ściany będę miał z BK z Faelbetu.

• 11 years później...

a nie lepiej lać ? kup pustaka szałunkowego i zajel to betonem, wyjdzie 10x mocniej bo monolit, a jak wrzucisz prostego pręta i narożniki a dodatkowo zrobisz wieniec to będziesz miał 100x mocniej niż same bloczki i zaprawa z betoniarki. stworzysz belkę zbrojoną, której nośność rośnie geometrycznie wraz z wysokością

finansowo, taniej. tego fenomenu nie pojmę nigdy