PAJONK 04.08.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 WitamKto samodzielnie obudował wkład kominkowy??Może jakieś zdięcia ??Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.08.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Ja obudowywałem - i to niedawno.Zdjęcia znajdziesz w dzienniku budowy.Konkretnie tutaj się zaczyna: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=735638#735638 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pereł 04.08.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Rydzu -nie robisz rozprowadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.08.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Rydzu -nie robisz rozprowadzenia? Jak to nie robię? - To przeciez podstawa! Cała instalacja dgp była zrobiona już wczesniej (też samodzielnie) - przed sufitami. Traz pozostaje mi tylko podłączyć wentylator z rurami - będzie za ścianą z tyłu kominka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tunia 04.08.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 my też... kominek + dgp... nic trudnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 04.08.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Rydzu -nie robisz rozprowadzenia? Jak to nie robię? - To przeciez podstawa! Cała instalacja dgp była zrobiona już wczesniej (też samodzielnie) - przed sufitami. Traz pozostaje mi tylko podłączyć wentylator z rurami - będzie za ścianą z tyłu kominka. Pozdrawiam Rydzu, a kratek w czopuchu nie będzie, czy może ich nie widać na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.08.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Rydzu, a kratek w czopuchu nie będzie, czy może ich nie widać na zdjęciach? Nie - nie będzie kratek w czopuchu. Kratki te służą do przewietrzania komory dekompresyjnej z której u siebie zrezygnowałem. Jej funkcję przejęła 30 cm pustka nad obudową kominka (obnizony sufit z instalacjami dgp i wentylacji. Od poczatku kombinowałem jak ich nie robić - po pierwsze estetyka samych kratek, po drugie efektowne smugi z kurzu po jakimś czasie Foumowi guru (i nie tylko) się wypowiedzieli, że mogę komory i kratek w takim układzie jak u siebie nie robić - i nie ukrywam, że bardzo mnie to ucieszyło. Problem nadmiaru ciepła w komorze w przypadku zatrzymania dmuchawy załatwia bypas na wentylatorze z ujściem do wolnego kanału wentylacyjnego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 04.08.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Rydzu, a kratek w czopuchu nie będzie, czy może ich nie widać na zdjęciach? Nie - nie będzie kratek w czopuchu. Kratki te służą do przewietrzania komory dekompresyjnej z której u siebie zrezygnowałem. Jej funkcję przejęła 30 cm pustka nad obudową kominka (obnizony sufit z instalacjami dgp i wentylacji. Od poczatku kombinowałem jak ich nie robić - po pierwsze estetyka samych kratek, po drugie efektowne smugi z kurzu po jakimś czasie Foumowi guru (i nie tylko) się wypowiedzieli, że mogę komory i kratek w takim układzie jak u siebie nie robić - i nie ukrywam, że bardzo mnie to ucieszyło. Problem nadmiaru ciepła w komorze w przypadku zatrzymania dmuchawy załatwia bypas na wentylatorze z ujściem do wolnego kanału wentylacyjnego. pozdrawiam O tym, że Zrezygnowałeś z komory dekompresyjnej, to już w jakimś wątku czytałem. I w tym przypadku wszystko jest w porządku. Mi chodzi, o pozbycie się gorącego powietrza z czopucha. W przypadku zatrzymania turbiny np. braku prądu zadziała bypas. Tylko, z tego co mi wiadomo, to bypas ma zabezpieczać turbinę przd przegrzaniem, a kratki mają zabezpieczyć czopuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 10.08.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 czy do tego calego DGP trzeba miec jakis podwieszany sufit?moglibyscie podac jakiegos kultowego linka gdzie jest wszystko o DGP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts