Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rabat na drzwi PORTA

Recommended Posts

Zamówiłem miesiąc temu 6 kompletów drzwi porta - Toledo + ościeżnice prestige. Wszysto w okleinie naturalnej.

W sklepach proponowali mi maksymalnie 8% i robili straszne wstręty odnosnie odliczania vatu (faktura

na firmę montującą).

Więc się skontaktowałem bezpośrednio z monterem autoryzowanym (ich lista jest na stronie www porty).

On na spotkaniu zrobił wszystkie pomiary i zaproponował mi że odpowiedni towar zamówi

i zamontuje a ja mam zapłacić "na okrągło" kotę o 20% mniejszą niż ceny katalogowe :D Oczywiście całość

na fakturę z 7% vat. No i jeszcze jedna zaleta - po montażu autoryzowanym gwarancja na drzwi

porta jest automatycznie przedłużona na 24 miesiące.

Pozdrawiam

a jakość wykonania?

my chcemy też toledo z takimi ościeżnicami w kolorze sapeli

długo czekałeś na drzwi?

pozdro

Jeszcze czekam ;) - norma to podobno 6 tygodni.

Co do jakosci - widzielismy je na razie tylko w sklepie i wyglądały super.

Raczej się nie obawiam - tym bardziej, że będzie na nie 2 lata gwarancji.

Pozdrawiam

Rydzu, uściślijmy proszę , te 20% rabatu to dostałeś od cen katalogowych netto czy brutto? Mnie firma proponuje cenę netto z katalogu + 7% VAT (opcja z montażem ) , czyli de facto 22%-7% = 15 % rabatu

20% rabatu od cennika brutto

Pozdrawiam

Czyli jak mam rozumieć :cena katalogowa netto - 20% i + 7% VAT, czy też cena katalogowa brutto - 20% ale wtedy już nie mozna chyba mówić o 7% Vacie?

• 6 months później...
a ile policzyli CI za montaz 1 sztuki?

Tak z czystej ciekawosci pytam :)

Nic nie policzyli bo brałem bez montażu. Moim całym szczęście w życiu (oprócz żony oczywiście) jest szwagier budowlaniec-złota rączka, który potrafi absolutnie wszystko. Tylko do niego mam zaufanie i nikomu obcemu (z bardzo małymi wyjątkami) nie pozwalam nic grzebać w moim domu.

Tak że drzwi będę montował ze szwagrem i nikt inny nie zrobi tego lepiej.

Pozdrowienia.;)

Dzieki Wojtek :)

W takim razie mam propozycje by zaprzestac juz pisania o rabacie jaki wynegcjoaliscie lecz zaczac mowic o cenie koncowej. Znam firmy co wogole nie daja zadnych rabatow. Cena netto z cennika plus 7% VAT i montaz za friko. I wbrew pozorom wychodzi taniej niz Porta z rabatem 20% plus montaz

Wszystko to może być prawda. Jednak kupując z vatem 22% dostaje fakturę z taką kwotą vatu. A ponoć mają jakąś część zwracać nasze kochane urzędy skarbowe. Ja osobiście mam taka nadzieję.

I w sytuacji otrzymania zwrotu (nie wiem ile by to mogło być) cena końcowa może być całkiem przyzwoita.

Pozdrowienia.;)

..... Jednak kupując z vatem 22% dostaje fakturę z taką kwotą vatu. A ponoć mają jakąś część zwracać nasze kochane urzędy skarbowe. Ja osobiście mam taka nadzieję.....

Czego Ci zycze choc oni tacy jakos niechetni zwracaniu czegokolwiek :(

Firmy wlasnie bazuja na zwrocie VATu...tylko najgorsze jest oczekiwane na jego zwrot i w malych miastach gdzie podatnikow jest niewielu w porownaniu np. z Warszawa comiesieczne sprawdzanie kazdego, najmnijeszego nawet papierka. To wkurza, stresuje i czas zabiera