Rafter 23.11.2002 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2002 Całe szczęście, że fachowcy kryjący dach ich powstrzymali. Ci się tłumaczyli, że tak jest w projekcie.Nogi bym z dupy powyrywał specom z gazowni i babie, która robiła projekt. Była, widziała i zaprojektowała skrzynkę na frontowej ścianie. Mimo iż potem rura wchodzi do garażu i tam można było dać te piękne żółte ohydztwo. Myślenie widocznie idzie trudniej niż kreślenie (ale kasa jest wzięta jak za robotę najwyższej jakości)Za to jak z projektu wyszło, że chcieli się wkuć 5 cm w słupek to nie wiem i chyba nikt normalny nie zrozumie. Czy też mieliście podobne "kwiatki" w trakcie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena1 29.12.2002 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Cześć,jeśli to jeszcze aktualne to umieść skrzynkę po prostu w ogrodzeniu a nie na domu i masz z głowy wchodzenie na teren posesji gościa z gazowni od zczytywania z licznika. Wiąże się to oczywiście ze zmianą projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 29.12.2002 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Ja uzyskałem zgodę w elewacji na tyłach budynku. Wpuszczę parę razy gościa na działkę, a ogrodzenie będę miał cacy. Każdy robi tak jak lubi. Licznik elektryczny mam w skrzynce u sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.12.2002 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 On 2002-12-29 19:14, atena1 wrote: jeśli to jeszcze aktualne to umieść skrzynkę po prostu w ogrodzeniu a nie na domu i masz z głowy wchodzenie na teren posesji gościa z gazowni od zczytywania z licznika. Łatwo powiedzieć - trudniej wykonać. Zasadą jest, że długość podziemnej instalacji gazowej od licznika do budynku nie może przekroczyć 10 m. Wiem dokładnie bo sam sie na tym "przejechałem" i teraz mam "gustowną" żółtą skrzynkę w ścianie budynku co prawda lekko ukrytą ale jednak. Na nic się zdały tłumaczenia, że przecież instalację wykonałbym identycznie jak gazownia - chciałem nawet gazowni zlecić tę prace. Ale przepisy okazały się nie do przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 30.12.2002 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Wowka, ja mam od skrzynki do domu ok 70 m i zatwierdzony projekt. Fakt, że z 1999 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.12.2002 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Wowka - co się okazało nie do przejścia? Ja mam brązową i tam gdzie chciałem - z tyłu budynku. Warunki i wykonanie 2 lata temu. Licznika co prawda jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.12.2002 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 On 2002-12-30 09:35, Frankai wrote: Wowka - co się okazało nie do przejścia? Ja mam brązową i tam gdzie chciałem - z tyłu budynku. Warunki i wykonanie 2 lata temu. Licznika co prawda jeszcze nie mam. Kolor to ja sobie wybiorę odpowiedni po dokonaniu odbioru budynku. Z tyłu budynku - owszem gazownicy mogli i tam zainstalować przyłącze (im było to obojętne- płaci się za mb)z tym, że potem musiałbym i tak ciągnąć "rurę" po ścianach na front budynku bo tam mam wszystkie odbiorniki gazu (budynek bez podpiwniczenia). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts