GośkaJ 04.08.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Chodzi mi o kominek, który ma normalny wkład a obudowę z szamotu. Ma to działać podobnie do pieca kaflowego - kumulować ciepło. Czy ktoś taki ma? Jak to sie sprawdza w działaniu? A jeśli by jeszcze namiary na kogoś, kto to robi (najlepiej na płn - zach) to byłabym niezmiernie dźwięczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.08.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Budujemy takie kominki . http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 07.08.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Nie wiem, czy chodzi o kominek z płaszczem wodnym czy nie, ale ostatnio widziałam bardzo ładny kominek Merkury (z szyba panoramiczną) wyłożony szamotem. Kosztował coś koło 6ooo, ale te bez płaszcza są tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.08.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Kominki budowane z szamotu posiadaja wiele zalet podobnie jak kaflowe sa ciepłe . Oddaja ciepło przez promieniowanie ale jesli posiadaja wbudowany wkład kominkowy moga pracowac w "normalnym " układzie DGP . Jeszcze inna metoda na kominek jest wklad z kanałami kumulacyjnymi , palimy np jedna godzine a cieplo mamy przez 10 - 12 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 07.08.2005 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Budujemy takie kominki . http://www.kafle-kominki.pl Tylko, że ja to potrzebuje w Szczecinie Czy to może być "zwykły" wkład z DGP obudowany np cegłą szamotową, bez izolacji? A coś więcej o tych wkładach z kanałami kumulacyjnymi - firmy, ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts