martag 04.08.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witajcie,chciałabym zrobić wokół domu nie tyle opaskę betonową ile obsypkę żwirową czy nie wiem jak to nazwać. Chodzi mi o terem bezpośrednio stykający się ze ścianą. Mam na działce bardzo dobrze przepuszczalne grunty i taka obsypka żwirowa jest chyba dobrym rozwiązaniem. Zastanawiam się tylko jak głęboka i jak szeroka powinna być taka obsypka. Czy ktoś mógłby się ze mną podzielić swoimi doświadczeniami w tym zakresie. Będę wdzięczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 04.08.2005 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Naprawdę nikt nie ma obsypki żwirowej wokół domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 05.08.2005 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Ja mam opaskę wykonaną z bruku na 5 kostek tj ok 60cm. Wydaje się być to optymalna szerokość do zabezpieczenia ścian od chlapania podczas deszczu i pozwala na swobodne chodzenie wokół budynku jednej osobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts