radex_78 04.08.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Pytanie dotyczy dachu, tzn wiem, że ustalenia miedzy wykonawca a inwestorem co do cen oraz zakresu prac są indywidualne, ale mam mieszane uczucie i wydaje mi sie, ze gość chce mnie naciągnąć. Umowa na dach opiewa na 37 zł za m2 (305m2), dach skończony, przychodzi do zakładania rynien i tu odziwo dowiaduję sie, że mam zapłacić 15zl za m/b. Wydawało mi się, że naogól rynny wchodzą w cenę za dach ale może się mylę. Napiszcie proszę jak było w waszym przpadku, co na ten temat sądzicie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 04.08.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 na ogół wliczane jest orynnowanie i obróbka blacharska kominów, ja mam umowie na wszelki wypadek wyszczególnienie prac - bo wiem że takie numery są na porządku dziennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 04.08.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 U mnie rynny były cenie pokrycia dachu i chyba tak jest najczęściej, ale jeżeli nie było jasno dogadne, nie ma wyraźnej umowy, to jest to jego słowo i głębokie przekonanie przeciwko Twojemu. Jeśli nie zapłaciłeś jeszcze całości za dach, to masz kartę przetargową w ręku, jeśli zapłaciłeś, to niewiele możesz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex_78 04.08.2005 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 zapłaciłem a może ta cena za m2 jest niska (37zl m2) i dla tego osobno policzyl sobie rynny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 04.08.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 W tej cenie 37zł to spokojnie powinno byc wliczone orynnowanie i wszystkie obrubki. Ale jak nie masz na to umowy ze orynnowanie wchodzi w cene to raczej niczego nie wskurasz no chyba ze im nie zaplacilesz wszystkiego jeszcze to wtedy mozesz sie ty targowac ze nie zastrzegli sobie ze orynnowanie bylo za dodatkowa oplata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 04.08.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 zapłaciłem a może ta cena za m2 jest niska (37zl m2) i dla tego osobno policzyl sobie rynny ? To było za samo pokrycie dachu (folia, łacenie, obróbki blacharskie, dachówka lub coś innego) czy może także konstrukcja, deskowanie, ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex_78 04.08.2005 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 konstrukcja dachu plus cala reszta bez ocieplenia z obrobieniem kominow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex_78 04.08.2005 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 folia bez deskowania i papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 04.08.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 W okolicach Warszawy 37 PLN za to wszystko (nawet bez rynien) nie byłoby moim zdaniem złą ceną, przynajmniej przy kryciu dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex_78 04.08.2005 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 dzieki za odp. uspokoiłeś mnie, bo lubie wiedzieć za co płacę i nie lubie być robiony w balona, a czesto tak się zdarza jak ktoś jest początkujący tak jak w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts