seledynka 04.08.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam.Zamówiłam drzwi do pokoju i łazienki ale wyszła chyba jakaś gafa bo na zamówieniu mam napisane 2 razy prawe chyba nie dogadałam sie ze sprzedawcą choć przyznam że ja sie w tym gubie więc może mi pomożecie. A więc wchodząc do łazienki otwieram drzwi do siebie (klamka jest z lewej) A do pokoju drzwi otwieram do środka i klamka jest po prawej. Więc które to lewe a które prawe? Musze zadzwonić dzisiaj do nich i poprawić.Mam nadzieje że zrozumieliście to co napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 04.08.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Po chłopsku: generalnie jeśli stoisz przed drzwiami i drzwi otwierasz do siebie to: - prawe są wtedy gdy klamkę masz po lewej stronie a zawiasy po prawej, drzwi otwierasz prawą ręką, - lewe są wtedy gdy klamkę masz po prawej stronie a zawiasy po lewej, drzwi otwierasz lewą ręką. Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seledynka 04.08.2005 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 To czyli wychodzi na to że jedne i drugie drzwi są prawe Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seledynka 04.08.2005 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 I mam jeszcze pytanie za 100 punktów Wchodząc do mojego mieszkania widać drzwi do każdego pomieszczenia (tylko 4 ) w takiej sytuacji skoro drzwi wszystkie są jednakowe to klamki też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seledynka 05.08.2005 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Hello pomóżcie troszeczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 05.08.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Za skomplikowane jest to co piszesz... Prościej proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 08.08.2005 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 skoro drzwi wszystkie są jednakowe to klamki też ? myślę, że tak a dlaczego chcesz mieć różne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest 11.08.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Nalezy stanac po tej stronie drzwi, aby otwierac je "na siebie", a wiec w lazience, ze zewnatrz lazienki a w sypialni od strony sypialni. Jesli klamka jest z lewej strony to otwierasz drzwi lukiem z lewej na prawa strone a wiec drzwi sa prawe. Dla ulatwienia - poniewaz po otwarciu beda po Twojej prawej stronie. Chyba nic nie pokrecilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beukocik 11.08.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A jezeli ktos jest mankutem?zawsze staje sie po tej stronie drzwi co zawiasy przodem do drzwi. jesli zawiasy sa po prawej stronie drzwi sa prawe jesli po lewej lewe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 11.08.2005 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A jezeli ktos jest mankutem? to jest prawą i lewą stronę ma jak wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 12.08.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Oczywiście że klamki powinny być jednakowe (forma, materiał) podobnie jak np. drzwi zwłaszcza gdy je widać razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 12.08.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Poprawiam się najlepiej gdy są jednorodne i klamki i drzwi ale jeśli np. w jednym pomieszczeniu są też drzwi do łazienki to mogą być drzwi szklane (łazienka przylega tylko do sypialni i tylko z tego pokoju widać szklane drzwi). Podobnie drzwi wejściowe - mogą być w kolorze np. ściany a pozostałe jednorodne. Jednak jeśli chodzi o drzwi od pokoji to wszystkie dałabym jednakowe i jednakowe okucia i klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 12.08.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Jeśli otwierasz drzwi do siebie i sięgasz do klamki prawą ręką są "prawe" i czy kto jest mańkutem czy nie to lewą by było niewygodnie. Analogicznie z "lewymi" drzwiami. Wczoraj kupowałem klamki.Większość jest uniwersalna i nieistotne jest czy do drzwi "prawych" czy "lewych" ale np. firma Hoppe ma do drzwi łazienkowych klamki prawe i lewe niewymienne nawzajem, a takie klamki kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts