śmieszek 31.01.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 U nas też częściowo wnęka jest zabudowana i będzie tam coś w rodzaju spiżarki. Został tylko otwor wielkości drzwi i tam bedzie zasuwana roleta.Ale wiem, że firma Komandor (której nie polecam) ma kilka fajnych pomysłów na zabudowanie takich przestrzeni. http://img471.imageshack.us/img471/8964/szafa052td.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 31.01.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 u mnie - mam nadzieję - będzie zabudowa na wąż od centralnego odkurzacza i takie tam rzeczy do czyszczenia. na razie jest sam projekt a realizacja - z przyczyn finansowych - odłożona schody będziemy mieli skrzynkowe zabudowane drewniane (dębowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sviola 20.01.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Tak sie zastanawiam, czy dobrym pomyslem, byloby wstawienie pralki pod schody. bylby tam kosz na bielizne, wiadro, mop itp. czy to sie smiesci pod takimi schodami pomieszczenie nr 7 ?: http://images31.fotosik.pl/432/59801302cf4639eb.jpg http://images31.fotosik.pl/432/6615f6531dbe6769.jpg pokazcie swoje schowki pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 20.01.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Cierpię na permanentny brak miejsca na książki więc zaplanowałam półki na książki. Jeszcze nie mam konkretnego projektu, dojrzeje w trakcie urządzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.01.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 U nas pod schodami będzie schowek na różności, między innymi osprzęt do centralnego odkurzacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 20.01.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 U mnie pod schodami ma legowisko pies (mastif angielski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 20.01.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 U nas wnęka pod schodami została zamknięta i będzie tak szeroko rozumiana "szafa" z dwoma wejściami - jedno (niskie) w przedsionku i drugie normalne harmonijkowe drzwi z holu (obok schodów).. Nie mam jeszcze pojęcia jak zagospodarować te wielkie połacie miejsca a powoli nadchodzi na to czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 20.01.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 U mnie pod schodami jest kominek a pod spocznikem wneka na drewno.Schody są betonowe obłozone drewnem bukowym Czy drewno na schodach nie rozsycha się? Też chcemy mieć kominek pod schodami, ale straszą nas, że będą problemy. Czy możesz pochwalić się jakimiś zdjęciami? I jeszcze przy okazji , czy robiłeś DGP? A może klatka schodowa jest wystarczającym kanałem dla ciepłego powietrza? Jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 20.01.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 W projekcie było 'pomieszczenie pomocnicze' i planowałam trzymać tam chemię, mopy i rzadko używane drobne sprzęty, ale w końcu został wydobyty z fundamentów piach i zrobiona mini piwniczka, która będzie spiżarką. Kurcze, z tym drewnem do kominka to jest naprawdę niezły pomysł! Ja mam może z metr w linii prostej pomiędzy zejściem do przyszłej spiżarki, a kominem! Tylko, że spiżarka jest ze 4 stopnie w dół, czy to będzie praktyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 21.01.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Mam podobny problem z zagospodarowaniem tej przestrzeni. Niejako ze wnęka pod schodami jest od strony pokoju -chyba powstanie tam jakiś fajnie podświetlany barek na kółkach . Narazie szukam inspiracji jak to zrobić-generalnie szkoda tego 1.5 metra kwadratowego aby stało nie wykorzystane. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.01.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 u mnie - mam nadzieję - będzie zabudowa na wąż od centralnego odkurzacza i takie tam rzeczy do czyszczenia. na razie jest sam projekt a realizacja - z przyczyn finansowych - odłożona schody będziemy mieli skrzynkowe zabudowane drewniane (dębowe) kurczę, dostałem maila w sprawie tego wątku bo go rzekomo obserwuję prawie 3 lata temu się wypowiadałem w tym temacie schody tak jak pisałem wcześniej są i dobrze się sprawują. przestrzeń pod schodami też jest i cały czas niezagospodarowana. no, może już nie z przyczyn finansowych ale takich ogólnoludzkich. wprawdzie trzymamy tam parę składanych krzeseł i akcesoria do odkurzacza ale po przypomnieniu tematu zacząłem się zastanawiać, czy nie umieścić tam jakieś spiżarki. światło mam doprowadzone, muszę pomyśleć nad jakimś chłodzeniem no i oczywiście jakimiś drzwiczkami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukass534 31.01.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Zamieszczajcie proszę zdjęcia waszych realizacji zagospodarowania miejsca pod schodami. Ja myslę o spiżarce, nawet bardziej cos w stylu piwniczki, obniżonej niecały 1m jak u Agi-Białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 03.02.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 No to ja wklejam tak jak jest u mnie - szafa pod schodami (jeszcze nie zaaranżowana). Wejście z holu i z wiatrołapu.http://lh4.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SYg5mixx90I/AAAAAAAAAV8/hIlZeHyaYGg/s640/o%20001.jpghttp://lh4.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SYg5pUC2_LI/AAAAAAAAAWE/Z4gbrQpVbj0/s640/o%20003.jpg wewnątrz na razie nic:http://lh3.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SYg47qgMU0I/AAAAAAAAAU0/RQQ6E82qx7E/s512/o%20005.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba154 30.06.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 czy moge prosic o wiecej zdjec jak wyglada wasza zabudowa tej wneki z boku i pod schodami? dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 01.07.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 ja mam schody dwuzagiegowe ażurowe z podestem i przestrzeń pod schodami jest super, postawię tam kufer, barek lub zrobię kilka półek na książki i mały fotel.. jeszcze się zastanawiamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 01.07.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 U nas pod schodami znajduje się spiżarka, wejście od kuchni, myślę że dobre miejsce na "wszystko inne" gdy nie ma się piwnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 01.07.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 A myśmy zrobili schody ażurowe, oczywiście mogliśmy zabudować pomieszczenie pod schodami, ale stwierdziliśmy że szkoda ograniczać piękną przestrzeń pod schodami więc wstawię jakąś starą komodę wrzucę kompozycje z kamieni i kwiatów i będzie git. W dodatku kiedyś na forum - jak jeszcze zastanawialiśmy się czy nie zabudować - oglądałam zdjęcia forumowiczów, i jak zobaczyłam przed i po to się załamałam jak można zrypać sobie ładny hol tylko po to żeby mieć miejsce na szmaty, jakby w garażu, kotłowni i na strychu było mało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madison22 01.07.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Pod schodami mam WC, i wcale nie uważam, aby przez zabudowę schodów można "zrypać" sobie hol. Podobają mi się też szafy pod schodami(betonowymi), bo nie wiem jak można trzymać szmaty w garażu lub w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 01.07.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Zabudowa pod schodami jak na zdjęciach jest piękna i gustowna, natomiast w 99% jest to zamknięte pomieszczenie obudowane płytami z k-g w którym znajdują się kolejne stosy pierdół które nie nadają się na widok publiczny. Ty piszesz o zupełnie innym pomieszczeniu - kibelku, który jest jak najbardziej pomieszczeniem niezbędnym i skoro projekt tak był pomyślany to przecież na siłę nie zlikwidujesz wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 01.07.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 A w tym ujęciu szmaty to: mopy, wiaderka, płyny do mycia podłóg i mebli, odkurzacze, szczoty, żelazka, deski do prasowania, itp. A kotłownia jeśli jest pomieszczeniem czystym to często służy za pralne. W dodatku mam garaż szeroki, stanowiący część domu, w którym zmieszczą się półki na których będą trzymane różne rzadko używane rzeczy, garaż będzie też pełnił funkcję pomieszczenia gospodarczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts