Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Macie jakieś "odjechane" sąsiedztwo?

RYDZU

Recommended Posts

Tak mnie po wczorajszej pracy na budowie się przypomniało że miałem już napisać o tym kilka miesięcy temu.

Okna naszego domu wychodzą na blok. A w tym bloku mieszka prawdopodobnie jakiś Szkot

lub miłosnik szkocji - jeszcze nie doszedłem dokładnie.

W każdym razie średnio raz w tygodniu mamy koncert szkockiej muzyki na kobzie :D

Zawodnik całkiem nieźle sobie radzi z tym instrumentem i zna nawet dość duzo melodii.

Czasami tylko mu się "przyfałszuje" nieco - ale ogolnie jestem zachwycony, bo lubię

szkocką muzyczkę (chociaż chyba od muzyki wolę szkocką whisky ;) )

Jak jest u was? Macie jakieś ciekawe sąsiedztwo?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!!!

No, ciekawy wątek!! :D mojk sasiad (przyszly) ma gołębie, ktore przylatują i siadają na nasza altanke i zostawiają ślady :roll: :wink: :-? :lol: a pozostałe sąsiedztwo jeszcze nie jest mi znane, narazie na ich miejscu jest cicho szumiące zboże-nie jest uciązliwe :D :D :D zobaczymy jak długo... :wink:

A co do sasiadów uczących sie grac na jakims instrumencie... to wspolczuje moim sasiadom z bloku... i bardzo ich przepraszam... :cry: :roll:

pozdrawiam!

Mundzia :p

no to ja mam szczęście. Od zachodu sąsiad kończący budowę, gaduła, ale sympatyczny, na razie nie było ścięcia choć na działce jesteśmy coraz częściej (na pustej jeszcze :cry: ) Łazimy po jego i jego córki budowie pokazuje nam swoje rozwiązania. Ostatnio nawet zaprosił nas do już urządzonego salonu- dobrze jest. Od wschodu 7 wolnych działek, od północy nic, a od południa działki sąsiada hodującego drzewka ozdobne i jego dom. Na razie nie dane nam było..., ale sąsiad "z zachodu" mówi, że rodzinka jest ok. Martwi mnie natomiast wioskowa wszechwiedza. ! raz bylam w Urzędzie Gminy ( i nie kłóciłam się z nikim, nie zrobiłam nic \aby zapaść im w pamięć), a podczas następnej wizyty już wszyscy bez konieczności przedstawiania się zwracali się do mnie po nazwisku :o

nie do wiary!! Nagrzeszyć to na tej wiosce nie będzie można 8) :D

Sąsiedzi w bloku nad nami - zamiatają swój balkon bez używania szufelki. Dzięki temu cały kurz ląduje na naszych wypranych ubraniach :evil:

Nowi sąsiedzi - budujący - podglądają naszą budowę, ale tylko jak nas nie ma. Nie przyjdą jak ludzie popatrzeć i popytać jak jesteśmy na działce, tylko potem jak szpiedzy robią "wizję lokalną". Na szczęście już im to ukróciliśmy ogradzając teren budowy. :wink:

Luc Skywalker.... Mam uzasadnione podejrzenia, że to kosmici - zwyczajnie się delektują - najchętniej zużytymi bateriami i żarówkami energooszczędnymi... :wink:

Moi sąsiedzi - na szczęście oddzieleni niezabudowaną działką mają warzywniak (w innym miejscu), więc w piwnicy kiszą ogórki i wyrzucają na pustą działkę różne resztki owocowo-warzywne. Na dodatek z lubością opróżniają szambo wszesnym rankiem lub wieczorem w sobotę :cry:

Wieczorem dom mają fantastycznie oświetlony (halogeny pod podbitką), tak więc gdyby nie to pole i żywopłot mogłabym pielić o 1.00 w nocy.

ja mam autentycznego rolnika, który ma:

- 3-4 ha pól i łąk

- 3 konie

- 2 krowy i jednego cielaka (były dwa, ale jeden złamał nogę i... no wiadomo)

- kury

- perliczki (strasznie się drą :-? )

- 4 psy (dwa duże i dwa małe)

- gołębie

- ciągnik + inne machinerie rolnicze

jak się to zoo rozedrze to jest niezły harmider.

ale gość jest w porządku... :)

ja mam autentycznego rolnika, który ma:

- 3-4 ha pól i łąk

- 3 konie

- 2 krowy i jednego cielaka (były dwa, ale jeden złamał nogę i... no wiadomo)

- kury

- perliczki (strasznie się drą :-? )

- 4 psy (dwa duże i dwa małe)

- gołębie

- ciągnik + inne machinerie rolnicze

jak się to zoo rozedrze to jest niezły harmider.

ale gość jest w porządku... :)