Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kolka nerkowa !!!

Recommended Posts

Ewunia

Drobiazgowa jesteś i czepiasz się :D słówek :D .Wiadomo ,ze każdy musi trochę popracować, żeby były wyniki .Trzeba codziennie parzyć zioła :-? .Kamienie i piasek z dnia na dzien nie pojawiają się .Trzeba je wychodować przez lata :cry: .Kobiety po dzieciach maja osłabione nerki to szybciej im sie tworzą kamyki :evil: .

Jak pomożemy sobie sami to: bedziemy zdrowi i uśmiechnięci. :D I jest OK. :D Pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ewunia

Metoda jest prosta .Długo i cierpliwie trzeba pić zioła 8) .Ja poszedłem na skróty .Używam shilingtonów chinskich .(zioła w tabletkach ).Nie jestem ich dystrybutorem, tylko konsumentem zadowolonym :D Ziółka też piję od czasu do czasu :( :D .Pozdrawiam :D

P.S.

Po ścianach już nie chodzę z bólu. :D Po ostatnim USG nie widać nawet piasku . :D

WlodekW

Czy Ty juz na wszystko w zyciu chorowales i czy to wszytsko wyleczyles ziolami ?

Co watek to inna choroba i ziola . Jak to jest? Tak szczerze to nadziwic sie nie moge , nie odbieraj jako ironii tylko jako zdziwienie :-?

Chyba za bardzo ludziom wmawiasz , ze tymi ziolami sie wszystko wyleczy , nie rob bezsensownych nadziei

rrmi

To jest praktyka i wiedza. 8) Duzo nie potrzeba ,żeby być zdrowym 8) trochę ruchu, trochę diety, trochę warzyw ,trochę spacerów po kamieniach lub ryżysku (akupresura) 8) ,Dobrże oddychać . 8) Ot i cała tajemnica zdrowia. Coś takiego nie może być popularne, bo jest tanie i z czego by lekarze żyli .Takie jest moje zdanie i doświadczenie ,którym sie podzielę z każdym ,kto bedzie chciał usłyszeć lub poczytac trochę prawdy. 8) Co czynię. :D 8) .Pozdrawiam :D

• 1 year później...
  • 3 weeks później...

Włodku, dla porządku: dużo warzyw, spacery itd. jeszcze nikomu nie zaszkodziły i to złe rady nie są (zwłaszcza jako dodatek). Zioła też są dobrą rzeczą, w wielu przypadkach bardzo dobrą, choć nie wszystkie powinno się na własną rękę stosować.

Ale już o chińskich ziołach w tabletkach to było naprawdę głośno z racji ich silnie toksycznych właściwości.

O ile pamiętam główna heca wybuchła przy okazji chińskich ziół odchudzających, które mało paru babek na tamten świat nie wyprawiły. Konkretnie problemem była dzika dystrybucja z niesprawdzonych źródeł, całkowicie poza kontrolą służb farmaceutycznych, sanepidu itd. Skład tabletek był horrendalny i niezgodny z podaną informacją.

Łącząc Twoje tutejsze wypowiedzi z innymi (np. o cudownych okularach) czuję się w obowiązku zwrócić uwagę, że dość bezkrytycznie ulegasz niebiezpiecznym wpływom i co gorsza propagujesz je.

Marcinie_budowniczy, co do meritum wątku - większość mądrych rad już tu padła (fitolizyna, piwo, kąpiele itd., ale też sprawdzenie pod kątem czegokolwiek innego u innego lekarza). Dodam tylko, że mnie mówiono, że tzw. "piasek" w nerkach potrafi gorzej dokuczyć niż kamienie, które w sumie mniej bolą.

Na pewno warto zwrócić uwagę na wodę, którą pijasz na codzień (po prostu zamienić na inną) i na dietę - ale tu już bardziej szczegółowe instrukcje od specjalisty by się przydały. Zawsze warto choćby na próbę zrezygnować, ze szczawiu i rabarbaru, ale podobno są jakieś trzy różne grupy związków które się wytrącają w postaci złogów, i które to u Ciebie to trzeba by jakoś ustalić.

Marcinie_budowniczy, co do meritum wątku - większość mądrych rad już tu padła (fitolizyna, piwo, kąpiele itd., ale też sprawdzenie pod kątem czegokolwiek innego u innego lekarza). Dodam tylko, że mnie mówiono, że tzw. "piasek" w nerkach potrafi gorzej dokuczyć niż kamienie, które w sumie mniej bolą.

Na pewno warto zwrócić uwagę na wodę, którą pijasz na codzień (po prostu zamienić na inną) i na dietę - ale tu już bardziej szczegółowe instrukcje od specjalisty by się przydały. Zawsze warto choćby na próbę zrezygnować, ze szczawiu i rabarbaru, ale podobno są jakieś trzy różne grupy związków które się wytrącają w postaci złogów, i które to u Ciebie to trzeba by jakoś ustalić.

może mu juz przeszło :roll: w końcu rok minął :wink:

Przeszło, przeszło.

Po 2 tygodniach nagle "urodziłem jeden kamień" wielkosci prawie 5 mm!

Urolog 3 razy mnie "usg-ował" i nic nie widział!

Czas zleciał i już ponad rok jest spokój.

Myślę, że tak zostanie ...

Pozdrawiam i dziękuje za porady.

Nie chcę wracać do tego postu :-)

bratki

Zioła w tabletkach sa sprawdzone na własnych nerkach .Od ok5,6 lat. Sam rozpuściłem kamienie i teraz piasek na bieżąco. Na USG nic nie widać Tynku ze ścian już nie gryzę z bólu . 8) Puk, Puk , :D ..Okulary mają atest AM i był podany nawet nr,ale ulotki już nie mam to nie podam .I nie są cudowne tylko dobre bo poparte wiedzą i praktyką 8) Pozdr. :D

.Lecząc sie sam-brak skutków ubocznych 8) :D Co czynię :wink:

Pozdr. :D

P,S.

Ostatnio zakupiłem lampę na podczerwień pulsacyjną to jest dopiero zakup. :o :o :o Aż muiałem się pochwalić .To jest to .

Pozdr. :D

• 7 years później...

Witam

Ostatnio robiłem USG i stwierdzono po dwa kamienie na obu nerkach . Bardzo żle się czuje mam ciągle mdłości ( ogolne osłabienie organizmu , trzesą mi sie dłonie + zawroty głowy+ częste poty na całym ciele) Zauważyłem ,żę podczas tych mdłości robią mi się ciemne since pod oczami . Czy to jest związane z kamica nerkowa ??? czy moze cos innego ?? Robiłem podstawowe badania krwi , które wyszły pozytywnie . Prosze o pomoc

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...
Ja na kolki nerkowe zawsze stosuje zioła. Są dobre na wszystko. W zależności co boli lub dolega to zażywam odpowiednie zioła. Np na nerki dobra będzie pokrzywa, mięta, melisa. Zaparz sobie herbatkę i pij. Powinna być poprawa. Jakbyś zainteresował się tematem ziołolecznictwa to polecam ten artykuł http://dietoteczka.pl/niezwykle-leki-z-naturalnej-apteki/ Dowiesz się tu podstawowych zagadnień i ciekawostek.

• 3 years później...