wojst 05.08.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 wydaje sie to proste ale..... Stare farby zdrapałem w zasadzie do tynku (stary, cementowo wapienny).. Czy chcąc wyrównać uszkodzenia , przed położeniem gipsówki powinieniem "zmyć" sciany?? Osobiście wydaje mi sie, że niekoniecznie, ale jesli miałoby mi przy malowaniu wszystko odpaść??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.08.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Pytanie co to jest "wszystko usunąłem"?Podłoże pod gipsówkę na być nośne. Jak wszystkie farby zdjęte , a tynk nośny, to zmywać niby nie trzeba. Jak źle zdrapałeś, mycie tylko pomoże - ale to wiesz tylko Ty. Oczywiście jak małe resztki by zostały, to gruntowanie scala je z podłożem. Prosty test - przyklej biurową taśmę samoprzylepną i oderwij.Zobaczysz co i gdzie się trzyma. Im więcej na taśmie - tym gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 05.08.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 stary tynk cementowo wapienny, to niebrzmi dobrze. Gruntuj koniecznie, tym bardziej jesli zdrapales stare warstyw farby. Zmywać w 98 przypadkach na 100 nie trzeba. Jesli podloze bardzo chlonne i niestabilne (nienosne) najpierw zagruntuj gruntem z woda 1:1 i potem samym gruntem. Na to gladz. przed malowaniem tez warto zagruntowac, bo gladz moze odchodzic platami za walkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts