doman 24.11.2002 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2002 Właśnie skończyli mi budować dom w stanie surowym otwartym (ściana trzywarstwowa) i mam jedno pytanie: czy istotne jest, żeby w otworach (otwory na okna, drzwi) zachlapać styropian cienką warstwą zaprawy? W większości domów, które oglądałem styropian był zasłonięty cienką warstwą zaprawy. Czy wiecie po co tak się tak robi? Może przed myszami, może przed ptakami, żeby nie robiły gniazd. Niektórzy mówili mi, że styropian się utlenia i dlatego trzeba go w otworach osłonić cienką warstwą zaprawy. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 24.11.2002 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2002 Witaj Jacek Widzę, że korzystamy z tych samych adresów w sieci . Na jeszcze jednym forum postawiłeś to samo pytanie i tak jak tam radzę koniecznie zakleić styropian chociażby cieńką warstwą kleju. Nie jest to ani trudne ani kosztowne. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młody 24.11.2002 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2002 HejU mnie tez styropian jest zachlapany cieniutka warstwa zaprawy. Mysle, ze to standartowe zabezpieczenie warstwy ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 25.11.2002 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Styropian jest wrażliwy na promieniowanie UV i dlatego nie powinien być na słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.11.2002 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Zachodzi proces starzenia i utleniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts