Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C107 KSZTAŁTNY

Recommended Posts

• 4 months później...

Patrzę i patrzę na ten projekt i chyba go zamówię.

Tak dla bezpieczeństwa piszę czy ktoś coś złego w tym projekcie widzi - bo mi wszystko pasuje.

Do bólu prosty a przy tym taki kształtny ...

Nawet pasuje na moją działkę.

Spróbuję poniżej wkleić rzuty C107 >

http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_289_8.jpeg

http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_289_3.jpeg

pewniejakies C107 powstały - może ktoś coś podpowie?

pozdrawiam

eggo

Dokładnie też wszystko mi pasowało - tylko na to zwrocilismy uwage - co do tego przejscia garaz/kuchnia miałem małe wątpliwości. Ale stwierdziłem (powinieniem powiedzieć "stwierdzilismy",żeby żona za złe nie miała) że to nie jest problem - zakupy można wstawić do śluzy - spiżarni- a wprzypadku jak ma ise brudne buty to wejść głownym wejściem.

pozdrawiam i dzieki za uwagę

eggo

To jeszcze ja mam uwagę - moggę? :wink:

Przeszkadza mi ten stół-zawalidroga na trasie kuchnia-salon. Oczywiście, to jest tylko propozycja projektanta co do umeblowania. Ale jak się przyjrzeć, to nie bardzo jest gdzie ten stół przestawić. Bo w najsensowniejszym na ten cel miejscu jest kominek.

dzięki za uwagę dot.stołu. Coś w tym jest. Ja co prawda zastanawiałem się nawet nad barkiem. Ale teraz kombinuję czy kominka nie wywalić gdzieś bliżej ogrodu. Muszę sobie wyobrazić czy ten stół będzie przeszkadzał ,czy nie - bo w sumie przejść można bokiem- a podać do stołu - przy tym zaproponowanym ustawieniu jest wygodnie.

dzięki

eggo

w międzyczasie obejrzałem sobie Twój dom. Fajny i PROSTY - to dla mnie ważne - podoba mi się szcególnie od str ogrodu

ja co prawda chcę mniejszy (bo odkładam na Jaguara) i parterowy - nie wiem czy wspominałem na ten temat: C107 Kształtny :wink:

pozdrawiam

altruista EGGO

dowiedziałem sie o wymiary pomieszczeń. chyba się tam zmieszczę ... i nawet jak na w sumie nieduże powierzchnie to wygodnie.

wymiary sypialni: 4,2mx3,1m, 4,2mx2,6m, 4,2mx2,6m, salon: 5,5mx4,9.wc-et jest wąski ale długi: 2,0mx0,9m - rozmawiałem z architektem - mówił, że ta szerokość wystarczy przy takim zaaranżowaniu wc-etu-i twierdził, że ten wc-et optymalnie wykorzystuje powierzchnie - myślę że na igraszki z żonką pod prysznicem to za dużo miejsca nie ma - ale przecież łazienka obok ma 7,5 m2- tam można poszaleć - he, he

• 3 months później...
  • 1 month później...
  • 10 months później...
  • 3 months później...
  • 3 months później...

Witam bardzo serdecznie

My budujemy domek kształtny i bardzo sie ciesze że w końcu znalazł sie ktoś,komu też się spodobał. :D

Mamy juz wylany strop i czekamy na cieśli, a na jakim etapie Wy jesteście - czekam z niecierpliwościa na odpowiedź

pozdrawiam Honorata

Wygląda na to, że jesteśmy na podobnym etapie. zaraz po fundamentach zrobiliśmy pierwsze wylewki, potem wszystkie ścianki łącznie z działowymi, później strop i czekamy na cieśłi - jesteśmy umówieni ok. 10 czerwca.

Jeśli nie nadużyję zaufania to proszę o podanie maila - chętnie prześlę zdjęcia i liczą na podobne z Waszego domku, bo na stronie muratora nie bardzo umiem wklejać :cry:

A czy w środku coś zmienialiście??

czekam na odpowiedź i pozdrawiam Honorata