acca5 06.08.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Czy może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić na czym polegaja warunki przyłączenia pradu do dzialki( Obok druga i dwa domy postawione)Miejsce przyłączenia-linia napowietrznana slupie zabudowac uziemienie,ograniczniki przepięć oraz rozłąćznik bezpiecznikowyz projektowanego RSA-N wykonac linie kablową kablem YAKY 4x120mm2na granicy działki zabudować złącze kablowo-licznikowe z trzema pomiaramido złącza wprowadzić istniejacy kabel WLZ zasilajacy budynek wybudowany w porozumieniu z włascicielem kablaCzyli jestem zalezna od wrednego sasiada?Ze złącza j.w. wykonac Zewnetrzna linię zasilającą na ktora opracowac projekt budowlanyPlac budowy zasilić przewodem OW z projektowanego złączana placu budowy zabudować rozdzielnię budowlaną RB Czy to oznacza,że bedę miała kabelek w powietrzu przyczepiony do domu czy normalny kabel podziemny do skrzynki?Czas oczekiwania 9msc.od czasu dokanania wplaty i Enea zrealizuje przyłącze w terminie 6 msc. od dnia otrzymania i przygotowania instalacji odbiorczej przez KlientaBłagam o odpowiedx. jak to widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/38235-umowa-z-ene%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 06.08.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Czy może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić na czym polegaja warunki przyłączenia pradu do dzialki( Obok druga i dwa domy postawione)Miejsce przyłączenia-linia napowietrznana slupie zabudowac uziemienie,ograniczniki przepięć oraz rozłąćznik bezpiecznikowyz projektowanego RSA-N wykonac linie kablową kablem YAKY 4x120mm2na granicy działki zabudować złącze kablowo-licznikowe z trzema pomiarami TO POWYZEJ JEZELI DOBRZE ZROZUMIALEM JUZ ISTNIEJE.do złącza wprowadzić istniejacy kabel WLZ zasilajacy budynek wybudowany w porozumieniu z włascicielem kablaCzyli jestem zalezna od wrednego sasiada?Ze złącza j.w. wykonac Zewnetrzna linię zasilającą na ktora opracowac projekt budowlanyPlac budowy zasilić przewodem OW z projektowanego złączana placu budowy zabudować rozdzielnię budowlaną RB (NA TEN TEMAT PISZE PONIZEJ) Czy to oznacza,że bedę miała kabelek w powietrzu przyczepiony do domu czy normalny kabel podziemny do skrzynki? NORMALNY KABEL W ZIEMICzas oczekiwania 9msc.od czasu dokanania wplaty i Enea zrealizuje przyłącze w terminie 6 msc. od dnia otrzymania i przygotowania instalacji odbiorczej przez KlientaBłagam o odpowiedx. jak to widzicie? Radze pojsc do P. Tomczaka firma o ile dobrze pamietam Instel. Porzadny gosc. Firma znajduje sie prawie na przeciwko LIDLA idac w kierunku poczty Czegosc nie rozumie z jednej strony enea pisze, jak wykonac linie zasilajaca zlacze a z drugiej strony wynika jakby skrzynka czyli zlacze stalo i Ty sie masz tylko podlaczyc. Energetyka tak robi, ze jak sie gdzies buduje domek do zmuszaja inwestora do wybudowania lini przyszlosciowej do potenjalnych nastepnych domkow. Sprawdz u wrednego sasiada o ile zlocze juz stoi na ile licznikow jest przewidziane a ile domkow stoi w poblizu, jeden licznik jeden domek. Wredny sasiad laski nie robi bo prawdopodobnie przekazal zlacze energetyce i do niego nie nalezy. Jezeli zlacze stoi to tak jak pisalem Tomczak bylby najlepszy bo jest potrzebny projekt wlz czyli wewnetrznej lini zasilajacej i pare innych drobiazgow.Energetyka pisze o zasilaniu budowy kablem OW, ja zeby zaoszczedzic na kosztach dalem zrobic projekt i na podstawie tego projektu zakopalem taki kabel jaki juz powinien docelowo zasilany byc dom a na koncu tego znajdowala sie taka skrzyneczka z gniazdkami i bezpiecznikami do celu budowy. Oczywiscie precyzyjnie trzeba przewidziec w jakim miejscu wypadnie przyszla tablica bezpiecznikowa. Bez konsultacji z elektrykiem nie obedzie sie. Ma tez znaczenie odleglosc zlacza od domu. Gdyby byly pytania to wal i pytaj. Mam nadzieje ze Ciebie nie pomylilem ul. Zacisze w S. Z wiadomosciami na priv nie wiem dlaczego ale nie chce klapnac. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/38235-umowa-z-ene%C4%85/#findComment-765563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts