kret 06.08.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 niedaleko mojej budowy około miesiąca temu zaczęła się nowa, ale za to jaka jeżeli temu domowi nic się nie stanie to wszystkie normy budowlane nie mają racji bytu - "budowlańcy" nie zalali ław w ogóle - lali od razu sciany fundamentowe, bez izolacji poziomej oczywiście - wylewali je po kawałku - po odcinku aby zaoszczędzić desek na szalunki - do zaprawy dodali ogółem ze 2 wywrotki kamieni - zbrojenia nie było żadnego - cały fundament wylewali kawałkami około 2 tygodni - następnie od razu nie czekając go zasypali - oczywiście bez izolacji pionowej i zaczeli stawić ściany - nadproża zaszalowane i murowane z pustaków bez zbrojenia (jedno juz odpadło po rozszalowaniu), stawiali na desce szalunku - teraz zalewają strop - co prawda już ze zbrojeniem ale po jednym pomieszczeniu nie wiem co będzie dalej, ale moim zdaniem to nie powinno "stać", coś musi się rozpier.... czy ktoś widział coś podobnego - bo może tylko ja uważam że jest nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/38240-praktyczny-test-norm-budowlanych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts