seven 06.08.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 WitamKtoś z Państwa może korzysta z elektrycznej przecinarki do płytek.Jeżeli tak to którą byście polecili ?W sumie będę nią przycinał terakotę oraz kanty w glazurze pod kątem 45 stopni tak żeby nie używać tych listew narożnych.Narazie na oku mam Einchella taką za nieco ponad 220-230 zł z dwu letnią gwarancją - może ktoś jej używał ?Na co zwracać uwagę przy kupnie takiego sprzętu, może można wymieniać w niektórych tarcze i można ciąć metal bądź deski ?Może jeszcze coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.08.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Dedra, mam i uzywam polecam, i cena nie jest jakas wysokoa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 06.08.2005 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 No właśnie widze model DEDRA DED 7701 ok. 250 zł jest jeszcze trochę mocniejsza DED 7711 - ale tego ceny nie moge znaleźć. Czy te przecinarki tną na mokro tzn. mają chłodzenie tarczy ?(słabo są w sieci opisane).Dobrze się nimi tnie pod kątem 45 stopni ? A może coś lepszego istnieje do tych kantów ?A przy cięciu terakoty, czy grubszych kafli jak się sprawują ?Dzisiaj w sklepie oglądałem jakąś Dedrę za 170 zł, ale to nie była żadna z tych dwóch. Na stronie Dedry też takiej nie mają, dziwne.Invx jaki model posiadasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 06.08.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Mam Dedrę i niestety muszę powiedzieć, że nieco niszczy (delikatnie strzępi) krawędź glazury. Z tego co zauważyłem, fachowcy tną płytki ręczną przecinarką, łamią, a dopiero pod kątem szlifują elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franz 07.08.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 chyba mowa tutaj o stolowych ale tnacych od spodu ... czyli przesuwa sie plytke .. a to nie najlepszy sposob bardziej precyzyjne sa takie gdzie tarcza jest przesowanai tnie od gory a tu trzeba dac ok 550 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 07.08.2005 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 To ja już nie wiem co kupić do tych kantów. Spotkałem się także z opinią kogoś kto ma przecinarkę Dedry, taką z przesuwaną tarczą (800 zł) i mówił, że te kanty super nie wychodzą. Chyba będę pilnikiem ręcznie szlifował Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 07.08.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 modelu, niepamietam ... a mam to gdzies gleboko zapchane, ale jutro odnajde i Ci powiem . Ale ta co mam tnie na mokro, Jest to zrobione w taki sposob ze od dolu wsuwasz pojemniczek, i lejesz do niego wode, tarcza krecac sie, zabiera z niego wode. Czasami strzepi, ale tylko przy plytkach glazurowanych, a i zalezy to od jakosci plytek. Najbardziej strzepi, przy takich jednolitych, gladkich jak lustro. Ale jesli delikatnie przesuwasz, plytke nie jes najgorzej . co do robienia na tej masynce katow 45o, to jest srednio . Jak robie na niej, ustawiam stol pod katem 45o, i delikatnie scianam kant, tak aby nie uszkodzic powierchni zewnetrznej. Niestety precyzja prowadzenia jak i scinania nie jes duza, i trzeba to potem podrownac czym innym. Robie to tarcza z papierem scernym zalozona na szlifierke katowa, przy miekkich plytkach spokojnie pilnikiem tez sobie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts