Monika B 06.08.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Czy ktoś ma? Jak wam sie sprawdza? Jest tańszy o prawie połowę od innych i nie wiem czy warto ryzykować. Znacie jescze jakieś tanie a warte polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 07.08.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Z jopka Radziejowice wybudowałem ogrodzenie i wstawki klinkierowe w elewacji domu. Kolor czerwony, rok temu płacilem 1 zł. za sztukę. Na razie nic złego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 08.08.2005 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Znalazłam sąsiada, który tez ma jopka. Nie wiem skąd taka drastyczna różnica w cenie z innymi producentami - bo u nas na kominnie wyjdzie blisko połowę taniej. Kupuję. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 08.08.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 mamy komin z jopka... na razie nie był użytkowany, ale nie żałujemy, wygląda ładnie, chociaż majster narzekał że cegła nie trzyma poziomu... mam nadzieję że jak już zaczniemy palić to nic sie nie stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.08.2005 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Nie bardzo wiem jak cegła może nie trzymać sie poziomu? Ale i tak kupuję Jopka - i trzymam kciuki za dobre jego sprawowanie.Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 09.08.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 a jednak....nie trzyma i już! może mam jakieś zdjęcie komina to wkleję później.... jednak nasz majster tak ją ułożył że na dole komina są te kiepskie cegły a na górze jest już ok. uważam że z dołu to i tak nikt tego nie zauważy, a komin na prawdę prezentuje się bardzo fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.08.2005 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Mysiu! Jak nie trzyma? Czy to nie zależy od ułożenia. rozumiem jak sie cegła rozsypuje, ale jak obsuwa się to chyba kwestia ułożenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 09.08.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Mysiu! Jak nie trzyma? Czy to nie zależy od ułożenia. rozumiem jak sie cegła rozsypuje, ale jak obsuwa się to chyba kwestia ułożenia??? budowlaniec twierdzi że cegły są nierówne i każda ma minimalnie inny wymiar przez co cieżko je równo ułożyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.08.2005 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 No to na dwoje babka wróżyła: albo murowaniec z tych "co im rąbek od spódnicy" albo rzeczywiście coś jest na rzeczy. Chyba mimo to zaryzykuję. Dzieki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 09.08.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 ale ja wcale nie odradzam, sama mam przecież taki komin i wygląda on całkiem ładnie tylko że znam takich co w życiu nie wzięliby jopka na komin, ale to juz ich sprawa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tunia 09.08.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 my budujemy ogrodzenie z klinkieru jopka, cena śmiesznie niska - 1zł/szt, cegiełki faktycznie minimalnie różne, ale nie tak żeby się nie dało prosto słupka wymurować!!! zobaczymy jak się to będzie prezentowało za parę lat, ale póki co nie narzekamy...ps. mamy od roku komin z jopka i wszystko gra no i ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ks 11.08.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 witam, w zeszłym roku ( chyba listopad) kupiliśmy cegły Jopka na kominy - są bardzo ładne , zostało trochę, więc wybudował jeszcze 3 słupki ogrodzeniowe- też całkiem ładne, potem była przerwa zimowa. w tym roku postanowiliśmy dokończyć ogrodzenie - najpierw długo szukaliśmy cegły Jopka (w okolicy nikt już nie chce jej sprzedawać) kupiliśmy przyszedł inny murarz i zaczął narzekać: że krzywa, że nie trzyma rozmiaru itp. ( murarz dobry-widzieliśmy poprzednie roboty) zrobił ok. 80% ogrodzenia i uciekł bo nie wytrzymał psychicznie , niechciał sobie psuć renomy brzydką robotą, a my zostaliśmy z rozgrzebanym ogrodzeniem i paletą POTWORNIE KRZYWEJ (nie da się ukryć) cegły. słyszałam opinie, że JOPEK bardzo się zepsuł w tym roku (co może potwierdzić wygląd naszego ogrodzenia) bo w zeszłym był ok. dlatego ufnie kupiliśmy też w tym i ....CZUJEMY SIĘ BARDZO ZAWIEDZENI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 11.10.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam! Komin z klinkieru Jopka z klinkierni Ołdrzychów . Co prawda będzie dopiero uzywany w przyszłym roku-jesien . Prezentuje się dobrze .Co do trwałości to się okaże po zimie. http://images3.fotosik.pl/171/0d29e2efce473f3a.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 11.10.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Niestyty to prawda Jopek się zepsuł i cegły nie trzymają wymiarówstąd też fachowcy nie chcą nim murować bo jest dużo zabawyz dobieraniem - dopasowywaniem, ale jak ktoś ma czas to możnasię samemu pobawić i prawie 50 % ceny zostaje w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 11.10.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Ja muruję fasadę i nie narzekam. Murarz też nie, bo w miarę dobry, poprzedni gorszy kręcił nosem. http://images2.fotosik.pl/197/de818b67612b9d51.jpg Jopek ma wymiary tradycyjnej cegły. Taki Roben już jest w innym wymiarach i wygląda inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 12.08.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Odgrzebuję temat, bo właśnie rozważam użycie klinkieru Jopek na obmurowanie komina systemowego. Czy jakość ich cegieł (szczególnie interesują mnie połówki) nadal jest nie za wysoka? Tak się składa, że w moim mieście nie ma za dużego wyboru połówek klinkierowych, a Jopek ma kolor ceglasty, który nam pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 12.08.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Jesli Jopek, to tylko Anna Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 12.08.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 No chyba, że czopek. A poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 16.08.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 W czwartek kupiliśmy 5 palet Jopka na ogrodzenie. Cała 1 złotówka róznica miedzy Wienenbergerem. Czyli ponad 2 tys w kieszeni zostało. A jak sie bedzie sprawowała zobaczymy od poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 16.08.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 zgadnijcie po ile kupuja firmy klinkier w niemczech i sprzedaja pozniej u nas....nie uwierzycie...powiem tylko, ze KILKA razy taniej niz sprzedaja jopka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts