Gość Alina Lozowska 06.08.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Wejście do mojego domu to ganek z dwiema kolumnami. Jak je zbudować aby nie były tak jak to ma wiekszość od góry do dołu o równej średnicy. Chciałam aby na dole walca było szerzej, zwężające się równomiernie ku górze jak to onegdaj w polskich dworkach bywało ? Czy ktoś wie jak to zrobić ? Majstry zrobiły duże oczy i nie wiedzą jak się do tego zabrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 07.08.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Witam.ja mam takie:http://www.kolumny.pl/Drogie , ale to na całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 07.08.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Majstry tego nie zrobią. Majstry mogą tylko wykonać kolumny z użyciem papierowych tubusów.Takie kolumny (prefabrykowane), o zróznicowanej średnicy trzeba zamówić w zakładzie specjalistycznym.Są puste w środku i zwykle składają się z kilku elementów, oraz z cokołów, aby było łatwiej transportować.Wewnątrz montuje się stalowe zbrojenie i zalewa betonem.Z zewnątrz szpachlowanie i malowanie farbą emulsyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts