riva 06.08.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Witam serdecznieWziełem się za adaptację poddasza w domu murowanym.Na poddaszu chcę zrobić 2 pokoje bez ścięć a wychodzi mi wysokość 2,4 metra. Do najwyższego punktu dachu pozodstaje mi 1 metr/dach dwuspadowy/. Chcę zamontować na tej wysokości /2,4 m/ zamontować sufit z płyty GK. I teraz pytanie w jakim sposób ocieplić ten sufit. Ja chcę na płytę położyć 5cm X 2 wełny mineralnej,a pod blachę między krokwie 10 cm i 5cm wełny mineralnej. Naturalnie zastosuje też folię. Czy według Was takie ocieplenie zda egzamin ? Proszę o podpowiedzi i sugestie za które z góry serdeczie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 07.08.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Witam.Myślę, że lepiej całą grubość ocieplenia dać nad płyty, a krokwie zostawić odsłonięte, niech oddychają.(zrobić szczeliny wentylacyjne, aby przestrzeń między ociepleniem a dachem była wentylowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riva 07.08.2005 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 WitamCzy płyta wytrzyma 25 cm wełny, na nią położonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 07.08.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Witam Czy płyta wytrzyma 25 cm wełny, na nią położonej? Tak, wytrzyma. Do montażu płyt zastosuj typowe ruszty z profili. GL35 dobrze radzi odnośnie krokiew. http://www.rigips.pl na tej stronie klikaj po kolei; produktu i systemy katalog techniczny Systemu Rigips i kliknij na danym obrazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr198 10.08.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A czy w takim przypadku, na nieogrzewanym poddaszu, dawać jakąś folie pod blachę ? Jeżeli tak to jaką ? Mój budowlaniec twierdzi że nic nie potrzeba "niech sobie się wentyluje i wyrównują się tepteratury , a brak folii to nawet zdrowiej dla krokwi". Mam jednak obawy czy na takiej gołej blasze nie będzie się czasami wykraplała pary i nie będzie kapało na strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobsonA 11.08.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ja proponuje położyć najpierw deski,zaraz po tym oczywiscie papę i dopiero blachę bez zadnej foli Deska i papa daje ocieplenie i izolacje nigdy sie nie kładzie folii a pózniej blache dla mnie to po prostu bzdura pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RICHI 12.08.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 ja mam takie pytanie ,moze troche glupie ,ale czy moglby mi ktos powiedziec dlaczego plyty gipsowe uklada sie poziomo a nie pionowo?tez teraz wykanczam poddasze i akurat w pionie pasowaly by mi te plyty idealnie (nie trzeba by nic przycinac)jednak kumpel ktory sie troche tym zajmuje powiedzial mi ze tak sie tych plyt nie uklada,ale nie umie mi wytlumaczyc dlaczego?drugie moje pytanie to jak najlepiej wykonac polaczenia skosu dachu z sufitem.dzieki za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 12.08.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Moim zdaniem nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobsonA 14.08.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Płyty kładzie się i pionowo i poziomo, na scianach proponował bym tylko pionowo i jak najmniej łączen jeśli wyższe pomieszczenie pamiętać o kładzeiu płyt na mijankę tak jak mur z cegieł.I najpierw powino się robić sufit dopiero pózniej sciany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 22.08.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Patrz na tekst Robsona i tak rób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts