kaco 06.08.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Witam Wiem o nowej promocji Robena i się mocno nad nia zastanawiamCiągle sie wachamy nad blachodachówką i ceramiczną.Cementowa raczej odpada bo wydaję mi się że rosnie naniej mech, ale moze sie mylę.natomiast ceramiczna wiadomo koszty.Natomiast promocja Robrna 27.5 zł za metr jest kusząca. Macie jakieś doświadczenie w tym względzie więc pytam o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.08.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Ja właśnie jestem na etapie wyboru, a w zasadzie się zdecydowałem na Robena antracyt. Nie pasuje mi ten kolor miedziany, który jest w promocji.Ogólnie teraz ceramiczne dachówki staniały i mają bardzo przystępne ceny - warto się nad nimi zastanowić. Wiele firm poobniżało cenniki bądźprzedstawiciele mogą dawać lepszy rabat. Cały dach tego Robena wyjdzie drożej gdzieś 2 tys. w porównaniu do Braasa Cisar. Słabsze odrzuciłem bo to już nie ta klasa a różnica w cenie znikoma.Porozmawiaj w dobrym i dużym składzie, niech zrobią Ci wyceny dla różnych modeli i będziesz mieć orientację. PS: Też się kiedyś zastanawiałem nad blachą, ale jeżeli więźba nie będzie odchudzana tylko przygotowana pod dachówkę to nie ma sensu. Chyba, że planujesz także więźbę pod blachę to wtedy warto się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 06.08.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 znajomy położył Robena miedzianą i niestety nie jest zadowolony. Rozważa reklamację, bo albo jest kiepska ogólnie, albo mu się trefna partia trafila. Ma ślady pęknięć i jest dosyć mocno nierówna. Tak mówił znajomy, bo na dachu prezentuje się całkiem fajnie. Ale on oglądał ją z bliska a my z dołu. Dekarze ją lubią bo jest dosyc miękka. JA się raczej zdecyduję na creatona, też jets tam teraz jakaś promocja, zresztą dekarz ma jeszcze jakieś dodatkowe upusty. Nie mam przekonania do tego Robena, ale może się mylę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 07.08.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 A mój hurtownik twierdzi, że nigdy nie miał reklamacji na już położonego Robena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 07.08.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Nie proponuje robena na nia faktyczniej jest duzo reklamaci pojawia sie na niej saitka mikropekniec i to oczywiscie jak mowia sprzedawcy nie ma zadnego znaczenia, ale jednak jak jest dobra dachówka tak sie nie powinno dziac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 07.08.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 My kładziemy Von Muler`a angoba , bardzo ładnie wygląda.Też zastanawialiśmy się na robenem ale w ogólnym rozliczeniu (wraz z robocizną) wychodził nam taniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 07.08.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Acha jeszcze jedno dachówka Braas romanska w sysytemie cisar nie jest warta swojej ceny tzn w reklamach i na stronie internetowe pisze ze jest idealnie gladka ja bylem nia zafascynowany, na zdjeiach w gazecie wygladala extra. Jak ja zobaczylem rozczarowalem sie strasznie bo nie rózni sie niczym praktycznie od dachówek z powlaka lumino, dalej widac ze to jest beton i daleko jej jeszcze z gladkoscia do najtanszych dachówek ceramicznych!!! Potwierdzilem porade jednego ze sprzedawców któremu wczesniej nie wierzylem ze ona wcale nie jest taka extra jak pisza, a reklama robi swoje. I jak juz bym mail kupic dachówke braasa to bym wybral Lumino wyglada tak samo o jest tansza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 07.08.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Roben ma czasem pekniecia wzdluzne takie po 1-3cm dlugosci na niektorych dachowkach. siatka o ktorej niektorzy pisza wystepuja bardzo rzadko a jest to wynikiem nautralnym przy wypiekaniu w piecu i nie ma wplywu na jakosc dachowki i dachu. Jak ktos zauwazyl z dolu wyglada ok i tak jest/ dlatego ja decyduje sie na nia ze wzgledu na efekt wizulany- podoba mi sie. Chos myslalem o koramicu ceglasta angoba ale jest za droga. O blachach wogole nie mysle. Co do betonowej: na wiekszosci dachow w miescie jest IBF, ale tez i ceramika i czaasaaaasem blacha..meach lub inny syf jest na kazdej...to tylko kwestia czasu ..niektory maja po roku a inni po 5 latach..ale wtedy juz sie o tym zapomina.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.08.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Ja mam euronita czarnego (on się nazywa u nich antracyt, ale to czerń) i wygląda naprawdę ładnie. Na takim kolorze mchu na pewno nie zobaczysz przez najbliższe kilkadziesiąt lat, a jeśli to i tak czerń będzie to maskować. Najstarsze dachówki cementowe mają po 100 lat i dalej leżą na dachach. Te dzisiejsze są o niebo lepsze jeżeli chodzi o technologię więc pewnie też długo będą ładne i trwałe. Lepiej kupić porządną cementową niż tanią ceramiczną. Tak jak ze wszystkim. Cementowa jest też ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 07.08.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 A my mamy swiezo polozona dachowke Robena rustykalna, wedlug mnie prezentuje sie super i nie bylo zadnych problemow. Dekarz z 30- letnim doswiadczeniem chwalil ja bardzo. Postaram sie pozniej wkleic kilka zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 07.08.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Ja mam euronita czarnego (on się nazywa u nich antracyt, ale to czerń) i wygląda naprawdę ładnie. Na takim kolorze mchu na pewno nie zobaczysz przez najbliższe kilkadziesiąt lat, a jeśli to i tak czerń będzie to maskować. Najstarsze dachówki cementowe mają po 100 lat i dalej leżą na dachach. Te dzisiejsze są o niebo lepsze jeżeli chodzi o technologię więc pewnie też długo będą ładne i trwałe. Lepiej kupić porządną cementową niż tanią ceramiczną. Tak jak ze wszystkim. Cementowa jest też ładna. a w jaki sposob sie zmienila ta technologia na lepsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 07.08.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 zobaczcie jak wyglada Roben rustykalna na naszym dachu: http://foto.onet.pl/upload/35/74/_514676_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 07.08.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 I jeszcze jedno: http://foto.onet.pl/upload/18/29/_514680_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 07.08.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 A tak komponuje sie z klinkierem Robena nr.17 http://foto.onet.pl/upload/20/62/_514682_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 07.08.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 http://foto.onet.pl/upload/40/10/_514688_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olekstar 12.08.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ja wybrałem Creatona ( Kerapfanne - glazura). Moi dekarze chwalili mnie za ten wybór bardzo. Dachówka jest wyjątkowo równa i ładnie wygląda.Przemyśl sprawę jeszcze raz i poszukaj dobrej hurtowni dostaniesz taki rabat że kupisz ją w cenie Roebena.PozdrawiamOlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 12.08.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ja wybrałem Creatona ( Kerapfanne - glazura). Moi dekarze chwalili mnie za ten wybór bardzo. Dachówka jest wyjątkowo równa i ładnie wygląda. Przemyśl sprawę jeszcze raz i poszukaj dobrej hurtowni dostaniesz taki rabat że kupisz ją w cenie Roebena. Pozdrawiam Olek a nie narzekali, że twarda? Ja myślałem o Koramicu, ale przy obecnej promocji na Creatona - chyba nie ma się nad czym zastanawiać.. W jednej z hurtowni powiedzieli mi tylko, że dekarz może trochę przeklinać twardość tej dachówki (ciężka do obróbki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.08.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 [...] Najstarsze dachówki cementowe mają po 100 lat i dalej leżą na dachach. Te dzisiejsze są o niebo lepsze jeżeli chodzi o technologię więc pewnie też długo będą ładne i trwałe. [...] a w jaki sposob sie zmienila ta technologia na lepsze?? Kiedyś beton lano tylko w formy i przeciągano górę. Obecnie są wibrowane co wpływa na lepsze zagęszczenie i poprawę twardości, są lepiej dobierane składniki, masz barwione w masie, powłoki są często kilka razy malowane, a użyte powłoki mają coraz lepszą trwałość. Co do mchu. W sprzyjających warunkach włazi na wszystko. Blacha też potrafi się z czasem pokryć zielonym nalotem (i nie tylko). Co do wyglądu z bliska - oglądajcie na dachu i z pewnej odległości bo tak dopiero widać efekt. Oglądanie jednej dachówki nic nie daje - niezależnie jaka by ona nie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aloj 13.08.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 My wybraliśmy Robena miedzianą. Leży sobie na działce i czeka na położenie. Zastanawialiśmy sie nad brązową, ale jednak stanęło na miedzianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 14.08.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 też się zastanawiam nad Robenem miedzianym ale koszt samej podstawowej dachówki 27,5 zł x 215 m2= 5912 ginie w koszcie całego pokrycia dachowego (oczywiście tylko materiały); w tej firmie wyliczyli mi koszt całego pokrycia dachowego 21 000Czy taka dysproporcja jest normalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts