julieta 07.08.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Witam forumowiczów i liczę na Was ! Może ktoś się orientuje jak wygląda sprawa zawarcia ślubu cywilnego za granicą? Kto, gdzie i jak udziela ślubu? Jakie dokumenty? A może jest jakieś biuro podróży, które oraganizuje takie imprezy?Jesteśmy oboje obywatelami polskimi. Szukałam w necie, ale z mizernym skutkiem, a na Was zawsze można liczyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 07.08.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 http://www.weselisko.com.pl/formal4.htm Zerknij tutaj. Zapewne musisz sie dowiedziec w ambasadzie, jakie dokumenty sa wymagane z danym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 07.08.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Moja siostra wzięła ślub w Irlandii.W konsulacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 08.08.2005 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Orfelis, Pattaya, dziękuję, dziękuję zawsze, to już coś! Pattaya, czy możesz mi przesłać na priva odpowiedzi na następujące pytania:- jak długo trwały formalności w konsulacie?- gdzie i jak je załatwiano (telefonicznie, faksem, mailem,osobiście, już na miejscu...)?- jak przebiegała ceremonia ?- co jeszcze powinnam wiedzieć? Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.08.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Muszę zapytać siostrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubulek 08.08.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Ja bralam slub w Irlandii. Dokumenty ktore byly potrzebne to: odpis aktu chrztu i paszport. Formalnosci trwaly miesiac. Ceremonia trwala okolo 15 minut. Pozdrawiam dziubulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 09.08.2005 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 My pobralismy sie w Usa - dokladnie w City Hall - Department of Health And Senior Services - czyli odpowiednik Polskiego Urzedu Stanu Cywilnego. Wymagano od nas kilka dokumentow potwierdzajacych adres zamieszkania i tozsamosc no i paszport. Ceremonia trwala okolo pol godziny. Przysiega w jezyku angielskim. Slubu udzielal Major miasta. Wedle prawa w Usa jestem mezatka, natomiast w Polsce musze w obecnosci urzednika Urzedu Stanu Cywilnego - podpisac osobiscie oswiadczenie ze przyjelam nazwisko meza (lub jak tam sobie postanowilam) - a jesli tego nie zrobie to oficjalnie mam swoje nazwisko .... i to tyle - tak sie dowiedzialam dzwoniac do Polskiego urzedu. Jesli bede chciala to wydadza mi w Polsce Akt Malzenski z uregulowanym nazwiskiem - oczywiscie za oplata skarbowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 09.08.2005 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Hej, Moi Drodzy! Ślicznie dziękuję, wiedziałam, że na Was zawsze można liczyć! Właściwie, to formalności, jak czytam, nie są zawiłe. Teraz muszę nawiązać kontakt z konsulatem. Mam nadzieję, że się nie wystraszą Jeżeli ma ktoś jeszcze informacje, to proszę o wpisy, będę sprawdzać. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts