chester633 21.02.2010 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 To jest wątek o gazie płynnym-z czarodziejskiej białej butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 21.02.2010 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 To jest wątek o gazie płynnym-z czarodziejskiej białej butli. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 24.02.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Średnia dzienna zużycia za miesiąc styczeń (baaaardzo mroźny-brrr..) 5,12m3. 5,12m3 odpowiada 10,58kg (około 20l) propanu (o dokładność się nie spierajmy - setne części) 10,58*12,5=132,29 kWh energii. Zaokrąglając - 135kWh/doba. Ile to kosztuje: - z gazu? - z prądu? Niestety nie potrafię odpowiedzieć, bo nie wiem czy zadajesz pytanie, czy próbujesz coś udowodnić? Jeśli próbujesz udowodnić, że gaz jest drogi - to całkowicie się z Tobą zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 24.02.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dziękuję i czekam do końca stycznia Jestem, melduję się! Co prawda, to już prawie połowa lutego Średnia dzienna zużycia za miesiąc styczeń (baaaardzo mroźny-brrr..) 5,12m3. W największe mrozy dodatkowo rozpalaliśmy wieczorami kominek. W domu ciepło - pisałam o tym kilka postów wyżej. Proszę podawajcie przy okazji wielkość domu. Może podałąś gdzieś ja wcześniej, ale przeszukiwanie wątku wstecz za każdym razem jest cholernie uciążliwe. 5m3 to ok 45 złotych co za miesiąc daje 1300 zł..... na dom 100m2 to dramat, na 400m2 całkiem przyzwoicie Powierzchnia zabudowy - 189.7m2 Obecnie (jest to nasz pierwszy sezon grzewczy) ogrzewamy powierzchnię około 140 m2, reszta powierzchni to nieskończone poddasze. Dodatkowo na gaz mamy ciepłą wodę i gotowanie. Cena gazu, to 6,70 brutto za m3, niestety jeszcze tylko przez półtora roku. Z utęsknieniem czekam na gaz ziemny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 13.04.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 WItam Was ! Mam takie pytanie do doświadczych w tym temacie. Gmina się postarała i będę miał gaz ziemny. Mam LPG , podziemny 4850. Umowa z firmą Bałtyk Gaz. Kar za zerwanie umowy już płącił nie będę bo kupiłem już odpowiednią ilość gazu. Chcę zerwać umowę z Bałtyk gaz. Na co powinienem zwrócić uwagę? Zastanawiałem się jeszcze nad opcją pozostawienia tego zbiornika, jako rezerwy . Pytanie, czy to wogóle jest możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej eK 07.05.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witaj, zwróć uwagę na koszty demontażu. W szczególności na kilometry do najbliższego magazynu. Demontaż w BG kosztuje nieraz ładną kasę Pozdrawiam. Gdybyś miał jakieś pytania, pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej eK 07.05.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Niestety nie potrafię odpowiedzieć, bo nie wiem czy zadajesz pytanie, czy próbujesz coś udowodnić? Jeśli próbujesz udowodnić, że gaz jest drogi - to całkowicie się z Tobą zgadzam. Nic nie chciałem udowadniać, jedynie porównać. Ile kosztuje 135kWh z propanu i z prądu ? Ktoś powyżej odpowiedział i wyszło, że II taryfa jest tańsza niż propan, a I-wsza droższa. I taka jest prawda. Obecnie cena propanu na wolnym rynku wynosi ok 2,00brutto za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 07.05.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Nabyłem na własność zbiornik na gaz płynny niebawem zostanie zainstalowany i czeka mnie pierwsze tankowanie. Czy macie jakieś sugestie odnośnie nabycia gazu w dobrej cenie w okolicach Kielc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 17.05.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Jaka jest cena corocznego przeglądu instalacji zbiornikowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej eK 27.05.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Jeśli masz na myśli opłatę na rzecz UDT, to wynosi ona ok 130zł (chyba, ale na pewno coś koło tego) na rok za zbiornik 2700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 27.05.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Dzwoniłem do UDT i powiedziano mi że 300 zł za dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts