Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB UŻYTKOWNIKÓW GAZU PŁYNNEGO...

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 210
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Średnia dzienna zużycia za miesiąc styczeń (baaaardzo mroźny-brrr..)

5,12m3.

5,12m3 odpowiada 10,58kg (około 20l) propanu (o dokładność się nie spierajmy - setne części)

10,58*12,5=132,29 kWh energii.

Zaokrąglając - 135kWh/doba.

Ile to kosztuje:

- z gazu?

- z prądu?

Niestety nie potrafię odpowiedzieć, bo nie wiem czy zadajesz pytanie, czy próbujesz coś udowodnić?

Jeśli próbujesz udowodnić, że gaz jest drogi - to całkowicie się z Tobą zgadzam.

Dziękuję i czekam do końca stycznia :wink:

Jestem, melduję się! :wink: Co prawda, to już prawie połowa lutego :wink:

Średnia dzienna zużycia za miesiąc styczeń (baaaardzo mroźny-brrr..)

5,12m3. W największe mrozy dodatkowo rozpalaliśmy wieczorami kominek.

W domu ciepło - pisałam o tym kilka postów wyżej.

Proszę podawajcie przy okazji wielkość domu. Może podałąś gdzieś ja wcześniej, ale przeszukiwanie wątku wstecz za każdym razem jest cholernie uciążliwe.

5m3 to ok 45 złotych co za miesiąc daje 1300 zł..... na dom 100m2 to dramat, na 400m2 całkiem przyzwoicie

Powierzchnia zabudowy - 189.7m2

Obecnie (jest to nasz pierwszy sezon grzewczy) ogrzewamy powierzchnię około 140 m2, reszta powierzchni to nieskończone poddasze. Dodatkowo na gaz mamy ciepłą wodę i gotowanie.

Cena gazu, to 6,70 brutto za m3, niestety jeszcze tylko przez półtora roku.

Z utęsknieniem czekam na gaz ziemny.. :roll: :wink:

• 1 month później...

WItam Was !

Mam takie pytanie do doświadczych w tym temacie. Gmina się postarała i będę miał gaz ziemny. Mam LPG , podziemny 4850. Umowa z firmą Bałtyk Gaz. Kar za zerwanie umowy już płącił nie będę bo kupiłem już odpowiednią ilość gazu.

Chcę zerwać umowę z Bałtyk gaz. Na co powinienem zwrócić uwagę? Zastanawiałem się jeszcze nad opcją pozostawienia tego zbiornika, jako rezerwy . Pytanie, czy to wogóle jest możliwe?

• 4 weeks później...
Niestety nie potrafię odpowiedzieć, bo nie wiem czy zadajesz pytanie, czy próbujesz coś udowodnić?

Jeśli próbujesz udowodnić, że gaz jest drogi - to całkowicie się z Tobą zgadzam.

Nic nie chciałem udowadniać, jedynie porównać. Ile kosztuje 135kWh z propanu i z prądu ? Ktoś powyżej odpowiedział i wyszło, że II taryfa jest tańsza niż propan, a I-wsza droższa. I taka jest prawda. :) Obecnie cena propanu na wolnym rynku wynosi ok 2,00brutto za litr.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...