DZIDZIAK 15.12.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Dziękuję. A mogę zapytac jeszcze jakiego macie dystrybutora i jaka cene obecnie za gaz? I czy zbiornik własny czy dzierżawiony? ja mam umowe z Baltykgaz, a za gaz place 1,60 brutto/litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 15.12.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 mam 15'C w domu a pali mi tak duzo, w ostatnich dniach poszlo 5m3/dzien. Może dom jeszcze wysycha? U nas wszystkie mokre prace (tynki, wylewki) były robione latem zeszłego roku, dom stał i suszył się ponad rok zanim się wprowadziliśmy. Może to kwestia ogrzewania , jakie macie ogrzewanie? Powodów może być wiele Mam nadzieje ze jak juz zamieszkamy to sie to troche unormuje. Sam fakt, że wprowadzą się ludzie (piecyki po prawie 37 stopni) Z dnia na dzień na pewno będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 15.12.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Dziękuję. A mogę zapytac jeszcze jakiego macie dystrybutora i jaka cene obecnie za gaz? I czy zbiornik własny czy dzierżawiony? ja mam umowe z Baltykgaz, a za gaz place 1,60 brutto/litr U nas podobnie , Bałtykgaz, cena (zamrożona na dwa lata) 6,70 brutto za m3. Odbiegając odrobinę od tematu, jak napisać skrótem stopnie Celsjusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.12.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 °C lub st. C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 16.12.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 °C lub st. C Tyle to i ja wiem Jak to °C wstukać na klawiaturze? Musiałam kopiować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.12.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 jeszcze jedno: Ja ma się sprawa przeglądów we własnym zbiorniku? częstotliwość i koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 22.12.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 w ostatnich dniach poszlo 5m3/dzien. Przepraszam czy koszt dzienny to 5x7,5 PLN= 37,5PLN dziennie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 22.12.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 w ostatnich dniach poszlo 5m3/dzien. Przepraszam czy koszt dzienny to 5x7,5 PLN= 37,5PLN dziennie ? i to wlasnie jest zalamujace przy gazie plynnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 22.12.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 i to wlasnie jest zalamujace przy gazie plynnym... to można nieźle popłynąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 23.12.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Witam, szukam zdjec zrealizowanych kotlowni na gaz plynny z piecem kondesacyjnym. Zastanawiam sie nad takim rozwiazaniem,ale chcialbym to zobaczyc zanim podejme jakies decyzje:) Czy rury musze rzeczywiscie isc po wierzchu scian? nie ma innej mozliwosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 10.01.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Proszę o odpowiedź -ile gazu wam poszło przez ostatnie 3 tygodnie. Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 26.01.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Dziękuję. A mogę zapytac jeszcze jakiego macie dystrybutora i jaka cene obecnie za gaz? I czy zbiornik własny czy dzierżawiony? ja mam umowe z Baltykgaz, a za gaz place 1,60 brutto/litr U nas podobnie , Bałtykgaz, cena (zamrożona na dwa lata) 6,70 brutto za m3. Odbiegając odrobinę od tematu, jak napisać skrótem stopnie Celsjusza? Jestem przed podpisaniem umowy,warunki niezmienności ceny gazu za m3 (na 2 lata) negocjowałeś przed podpisaniem umowy czy to propozycja dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej eK 26.01.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam, należy pamiętać, że promocja sie kiedyś skończy. Dzisiaj np BałtykGaz ma cenę 2,30zł litr netto, czyli 2,80zł brutto/litr. I nie ma siły - po promocji każdy będzie tak płacił. To sprawdzone informacje . Podobnie jest w Gaspolu, Shellu, Progazie, DragonGazie itp. Należałoby się zastanowić nad własnym zbiornikiem i zakupami gazu bez żadnej promocji obecnie po ok 2,00zł brutto litr, a w lato po max 1,30zł brutto za litr. I piszę tutaj o propanie, a nie propanie-butanie. Pozdrawiam budujących ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 27.01.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Andrzej ek,wielkie dzięki-mam teraz trudny wybór , czy można nabyć zbiornik na propan + podłaczenia i papierologia,będę wdzięczny za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej eK 27.01.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Andrzej ek,wielkie dzięki-mam teraz trudny wybór , czy można nabyć zbiornik na propan + podłaczenia i papierologia,będę wdzięczny za namiary. Przekazałem Twoją prośbę koledze, który się tym zajmuje. Gdyby się nie odezwał, daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.01.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Andrzej, masz moze namiary na firmy z dolnoslaskiego ktore sprzedaja zbiorniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 27.01.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Dziękuję. A mogę zapytac jeszcze jakiego macie dystrybutora i jaka cene obecnie za gaz? I czy zbiornik własny czy dzierżawiony? ja mam umowe z Baltykgaz, a za gaz place 1,60 brutto/litr U nas podobnie , Bałtykgaz, cena (zamrożona na dwa lata) 6,70 brutto za m3. Odbiegając odrobinę od tematu, jak napisać skrótem stopnie Celsjusza? Jestem przed podpisaniem umowy,warunki niezmienności ceny gazu za m3 (na 2 lata) negocjowałeś przed podpisaniem umowy czy to propozycja dostawcy. Warunki negocjowałam przed podpisaniem umowy, przyznam było bardzo trudno, ale udało się, teraz ceny gazu są wyższe, może być jeszcze trudniej coś wynegocjować, ale warto próbować Życzę powodzenia Doczytałam, że pytałeś o liości spalanego gazu (w naszym przypadku jest to czysty propan), za miesiąc grudzień 2009 (był też mroźny) średnia dzienna wyszła 4,64m3, miesięczną ilość spalonego gazu podzieliłam przez 31 dni. Z tym, że w grudniu często rozpalaliśmy (wieczorami) w kominku. Na temat temperatury i wielkości domu pisałam wyżej, nic się nie zmieniło. Nie wiem ile spalimy za styczeń, na pewno więcej Jutro sprawdzę ile już spaliliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej eK 27.01.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Andrzej, masz moze namiary na firmy z dolnoslaskiego ktore sprzedaja zbiorniki? Przekazałem Twoją prośbę koledze, zapewne się odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 28.01.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Dziękuję. A mogę zapytac jeszcze jakiego macie dystrybutora i jaka cene obecnie za gaz? I czy zbiornik własny czy dzierżawiony? ja mam umowe z Baltykgaz, a za gaz place 1,60 brutto/litr U nas podobnie , Bałtykgaz, cena (zamrożona na dwa lata) 6,70 brutto za m3. Odbiegając odrobinę od tematu, jak napisać skrótem stopnie Celsjusza? Jestem przed podpisaniem umowy,warunki niezmienności ceny gazu za m3 (na 2 lata) negocjowałeś przed podpisaniem umowy czy to propozycja dostawcy. Warunki negocjowałam przed podpisaniem umowy, przyznam było bardzo trudno, ale udało się, teraz ceny gazu są wyższe, może być jeszcze trudniej coś wynegocjować, ale warto próbować Życzę powodzenia Doczytałam, że pytałeś o liości spalanego gazu (w naszym przypadku jest to czysty propan), za miesiąc grudzień 2009 (był też mroźny) średnia dzienna wyszła 4,64m3, miesięczną ilość spalonego gazu podzieliłam przez 31 dni. Z tym, że w grudniu często rozpalaliśmy (wieczorami) w kominku. Na temat temperatury i wielkości domu pisałam wyżej, nic się nie zmieniło. Nie wiem ile spalimy za styczeń, na pewno więcej Jutro sprawdzę ile już spaliliśmy Dziękuję i czekam do końca stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 28.01.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Czy ktoś się orientuje jakie są koszty przeglądów atestów itp zbiornika jeżeli jest on naszą własnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts