plonskij 11.08.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 mialem podobny problem z 10 lat temu - nie bylo wtedy raida - kupilem wiec w sklepie ogrodnicznym taki preparat do zwalaczania much w oborach, mleczarniach - jego zastosowanie polega na tym ze sie ten preparat wylewa na szmatke ktora sie wiesza w jednym miejscu - mozna tez rozpylic - preparat paruje i dochodzi we wszystkie miejsca i zabija owady - muchy, komary, szerszenie i pozostale latajace - mysle ze raid ma podobne dzialanie - trzeba go rozpylic - rozlac w poblizu gniazda - zrobi swoje - ewentualnie kupic taki preparat do zwalaczania much Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 11.08.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 O, wy !!! .....bójcy !!! I to na "Zwierzę też człowiek" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 12.08.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 U mnie na wiosnę szerszenie próbowały robić gniazdo w kominku. Na szczęście przepalenie odstraszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 19.08.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Ja wczoraj pograłem w tenisa z szerszeniami, wynik około 50 do 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 13.10.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Mam kumpla, który z szerszeniami poradził sobie w sposób nastepujący: w jednej ręce miał szlauch z wodą, a w drugiej - klapka. Wybił so do nogi Ale na koniec muszę powiedzieć - on jest goralem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilk 25.10.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Szerszenie są mięsożerne ( wiem z Discovery) Można je wytruć kawałkiem zatrutego mięcha (to z kolei wiem od strażaka, który kilkakrotnie takie gniazda usuwał). Nie pamiętam tylko jakiego środka użyć jako sosu do mięcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 26.10.2005 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Najlepsze to chyba by było mięso z dzikich kaczek , na obecny czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 21.08.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Mam z nimi problem, raz wezwałam ekipę zwalczającą owady - 200 zl, po kilku dniach pojawiły się z drugiej strony domu ... i co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 25.08.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ok, odpowiadam sama sobie. przyjechała firma ponownie i zrobiła gratis. Polecam Truteks z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza za wsi 26.08.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Prawda jest taka, że szerszenie są mniej jadowite od osy. Był kiedyś w internecie artykuł na ten temat. Moja córka stanęła bosą stopą na szerszenia, oczywiście ja ugryzł, prawie nie bolało, noga wcale nie zapuchła. Nie było też żadnego odczynu alergicznego. Parę lat temu miałam szerszenie w psiej budzie. Psa tam nie było. Żyły sobie nie niepokojone całe lato. Nikogo nie zaatakowały ani nawet nie ugryzły.I co najważniejsze nie pojawiły się w tym samym miejscu na następny rok. Za dużo oglądacie filmów katastroficznych. A już satysfakcja z jaką opowiadacie o zabiciu szerszeni jest powalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts