Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienki. Stylizacje, araznżacje, inspiracje...

Senser

Recommended Posts

No właśnie, to będzie idealne miejsce na tym forum dla mnie i mi podobnych...proszę o foty, linki...

Bardzo, bardzo trudno znaleźć coś...oczywiście forum też starałem się przetrzepać...ale nic szczególnego wbrew pozorom nie udało się znaleźć...

Strony www polskich widących producentów też nie bardzo nam podchodzą....a ciężko się na coś zdecydować...zresztą decyzja to małe piwo...decyzja to sprawa drugorzędna, jest o niej mowa jak coś już w oko wpadło...a nam cholera nic...pewnie nie chodzi o to, że nie ma z czego, my jesteśmy w tym temacie raczej wzrokowcami, łatwiej nam ocenić niż stworzyć to co mogłoby się nam podobać...

Więc pewnie mogłoby się tak zdarzyć, że ta płytka na którą nawet bym nie chciał spojrzeć a w odpowiedniej stylistyce może bym się i zakochał... :-)

Jednym słowem bardzo proszę o jakieś liny do stronek, którymi można się natchnąć...mi osobiście podobają sie raczej wzory "świeże", nowoczesne, żywe...atrakcyjne :-)

Ale niech to będzie miejsce dla poszukujących różnych stylów...

Znaleźć coś w sieci naprawdę wartościowego to cholera nie taka prosta sprawa...

Bardzo fajny watek !

Nie wiem czy to co wkleje kogos zainspiruje, ale co tam.

Polecam ciekawy watek mimi inspiracje - lazienki, kuchnie, kominki... tam fotek jest mnoooostwo i jeszcze troche :wink:

http://foto.onet.pl/upload/22/63/_489583_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/4/96/_489581_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/46/84/_488607_n.jpg

Znaleźć coś w sieci naprawdę wartościowego to cholera nie taka prosta sprawa...

pomogę, mam L-4, tylko napisz co jest najbliższe twojego gustu. Dla kogo ta łazienka- dla ciebie czy dla dzieciaczków, może wklej fotkę która prawie prawie jest tym co szukasz czy coś

Ja osobiście lubię łazienki urządzone w stylu salonów kąpielowych (pisze w stylu, bo nie każdy ma przecież miejsce na prawdziwy salon kąp.) ciemne meble, minimalistyczny wystrój, kanciatą ceramikę. A Ty?

Mam fajną łazienkę na obrazku ( z muratora z 2001 roku, a wciąż nowoczesna) napisz adres na priva- włoże w kopertę i wyślę, Monia

My lubimy styl raczej nowoczesny. Raczej proste kształty.

Kolorystyka również dość atrakcyjnam choć czasem podabają się też dość surtowe wnętrza...

Co do tego Muratora, może podaj jego numer?? Może uda mi się go odnaleźć??

Łazienka dość mała bo ok. 3 m2, taka "podschodowa" więc tam nie gdzie się popisywać (to jest łazienka dolna, górna sporo większa, ale ją zostawiamy na później...)

W tej mniejszej jest sporo skosów, jak to pod schodami....

Co do tego Muratora, może podaj jego numer?? Może uda mi się go odnaleźć??

no właśnie problem jest taki, że ja to zdjęcie wyrwałam już kiedyś żaby nie zapomnieć jak to wygląda i za cholerę nie wiem z którego numeru dokładnie- ale poszukam w innych, gzdieś mi się ten obrazek rzucił jeszcze w oczy. Jak znajdę to Wam napiszę. Mam już kilka zdjkęć, ale jutro musze jechać do Krakowa więc jak wrócę w niedzielę to usiąde i coś wam wrzucę- pzdrw,

Senser - zdecydowanie weź architekta, jeśli będzie to tylko projekt łazienki, to nie będą to aż takie koszty, jeśli umówisz się bez wizualizacji tylko sam rysunek to pewnie też będzie taniej.

Ja jestem bardzo zadowolona ze swojej znajomej architekt - jest świetna, i naprawdę niedroga.

Warto skorzystac z porad fachowych - jeśli wydaje się takie pieniądze to nie warto ryzykować chybionych pomysłów aranżacyjnych.

kurcze, nie mam pojęcia, dlaczego zdjęcie się nie pojawia- chyba muszę sobie założyć fotoalbum na jakiejś innej stronie :(

Ostatnio mam "fazę" na szare płytki do łazienki- coś w stylu Damasco Opoczna, ale SZARE a nie wanilia, mocca czy capucino. Myslę o takiej minimalistycznej łazience z umywalką z metalowym stelażem, kabinie bez brodzika, albo z brodzikiem grafitowym wpuszczanym w podłogę. Macie jakieś pomysły skąd takie płytki?

Pozdrawiam serdecznie

M.

BK dzięki serdeczne, do Monotrading wybiorę się jutro. Ten Azulev bardzo mi się podoba, a nie wpada on czasem w beż? Bo na ich stronie internetowej ta płytka "gris" wydaje się trochę "trącić" beżem;)))

Ale na żywo to moze wygląć inaczej- kupiłaś już te płytki?

Tylko gdzie go można kupić we Wrocławiu? Bo dzwoniłam do Monotrading, Cermagu i Cortiny i tam nie mają:(

pozdr.

M.

Może ktoś może mi podpoiwedzieć w kwestii drewna egzotycznego w łazience? Chodzi o blaty, wykończenie półek z k-g i pas na podłodze połączony z płytkami. Mieszkam w Łukowie (lubelskie) - będę wdzięczna za wszelkie wiadomości na ten temat. :wink: