Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KASIA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Witam Wszystkich Sympatyków KASI!:o)

My z mężem też od razu zakochaliśmy sie w tym projekcie (ale zewnętrznie), środek wymaga wielu przeróbek.

Przede wszystkim to zamienimy garaż na dwustanowiskowy.

a obok kuchni dorobimy spiżarkę (będzie wygodnie do niej wkładać prosto z garażu z samochodu zakupy...:o)

powiększy to odrobinę i górę, bo jest mała...

i brakuje mi garderoby:o)

no i rozkład pokoi na górze, bo mamy dwoje dzieci, a jeden z pokoi jest taki mały...:o(

Skorzystamy chętnie z Waszych rad,

podoba mi się ta z podniesieniem ścianki kolankowej o 20 cm,

ale chętnie obejrzałabym domek w realu...jeśli ktoś by nas zaprosił do obejrzenia.

Przyjedziemy bardzo chętnie:o)

Podajcie swoje namiary - skąd jesteście gdzie stoją Wasze KASIE?

Wjazd na działkę mamy od południa, stąd pomysł z przeszkleniem nieotwieranym zamiast okan jest super.

pozdrawiam serdecznie

Anna i Daniel

Witajcie "Kaśki"

Nasza Kaśka stoi we Wrocławiu. Daleko?? No cóż. Ale jeśli nie przeraża was odległość, zapraszamy.

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy i dzięki za zaproszenie:o)

Do Wrocka, Olsztyna, czy pod Grudziądz droga taka sama jakies 300 i więcej km

nie mamy wyjścia jak chcemy obejrzeć Kasię w realu, będziemy m,usieli pojeździć.

Jak tylko trafi się jakiś ciepły weekend to zawitamy do Was.

Tylko prosze dajcie jakieś dokładniejsze namiary (może być na priv:o)

My zamierzamy budować pod Lublinem we wsi Majdan Mętowski. Na razie jesteśmy mieszczuchami...:o)

Aha i zapytam jeszcze o koszty, podajcie proszę ile wyszedł kosztorys, a ile w rzeczywistości wam wychodzi z opłatami?

Ile stan surowy otwarty?

Ile zamknięty?

Wiem że regionalnie sie to różni znacznie, ale tak aby mieć jakiś ogląd....:o)

pozdrawiamy serdecznie

Ania i Daniel

Dzięki piękne za link do forum o Kasi...:o)

Nam też podoba się najbardziej weranda na zewnątrz i taka ranczowatość i leśniczówkowatość domku (działkę mamy bezpośrednio przy lesie...:o)

Układ wnętrz jest niezbyt praktyczny i jakiś nieudany, ponadto szukamy z garażem dwustanowiskowym - ale wszystko można zmienić.

Wyjściem dla nas jest właśnie na bazie KAsi - ale projekt indywudualny.

Dzięki za link o domkach ranczowatych - jest tam kilka ciekawych pozycji:o)

A jesli to nie tajemnica, to w jakim biurze zamówiliście ten indywidualny projekt, czy też mieliście prywatnego architekta?

pozdrawiam

alt

projektantem/architektem a zarazem wykonawcą jest szwagier kolegi mojego taty , także w zasadzie po znajomości , dokładnie powiedział że z kosztem projektu , pozwoleń , geodetów itp. zmieścimy się w 5-6 tyś. myślę że to dobra cena za indywidualny projekt zwłaszcza że niczym nie muszę się zajmować tylko siedzieć z piwkiem w ręku przed tv i czekać na papierki 8) , a w dodatku kupiłem już pustaki Max (bez kolejki :D ) po 4.90 brutto/1szt ,