Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam mam do wyboru dwie działki i ciężko się zdecydować

Minus pierwszej jest taki położona jest około 400 m od drogi dość ruchliwej ale takiej zwykłej wąskiej dwupasmowej. Słychac stamtąd lekki szmer -przeszkadza to mojej drugiej połowie(zreszta od momentu jak ktoś zwrócił na to jej uwagę przedtem nie zauważała). Ziemia pomiędzy działka a ta drogą to w planie tereny zielone i jest tam kilka młodych zagajników i cały pas młodych jeszcze drzew (głównie brzozy ok 1,5-2 m wysokości) w okolicy mały stawik hodowlany.Na razie nie jest to lasek ale kiedys może...Droga ta prowadzi przez centrum i ma za kilka lat być obwodnica (pewnie raczej kilkanaście :( )Plus to bliskość busów i autobusu dla mnie to poważny argument. Sąsiedzi dość życzliwi dookoła 3 budowy i nowy dom. Wymiary 39 x 26 m sucho.

Druga działka w pobliżu ale 500 m dalej od tej drogi większa o 200 m2 i przez to droższa. Jest tam zupełnie cicho ale 100 m od działki trzy dwutorowe linie NN chyba 220kV. Troche lużniejsza zabudowa i dojazd węższą drogą (nie wiem czy odśnieżaną).Obok jeden nowy dom. Połozona minimalnie niżej drogi. Urodą podobne i mają media. Co wybrać?? Czy płot i drzewa jak urosną załatwią sprawę szumu?

https://forum.murator.pl/topic/38316-s%C4%85-dwie-dzie%C5%82ki-kt%C3%B3r%C4%85-wybra%C4%87-d%C5%82ugie/

Mam działke połozona niedaleko drogo krajowej okolo 300 - 400 m. Między działka, a drogą rosnie las (mieszany). W zimie i jesienią kiedy opadna liście "szumy" z trasy są bardziej słyszalne, ale do zniesienia. Myslę że jest to kwestia do przyzwyczajenia. Ja z mężem zdecydowałam się na działakę tylko ze względu na walory przyrodnicze, pomimo tego że będziemy mieć w zimie utrudniony dojaz (do działki wjeżdża się po górę), a także będziemy musieli z własnych środków wybudować sieć wodociągową.

Myślę, że wybór działki to jest sprawa indywidualna. To wszystko zalezy od tego na co jesteście nastawieni. Czy na wygodę, a możę kochacie spokój i przyrodę ?

Jedno jest pewne będziecie musieli wybrać coś kosztem czegoś.

Życzę udanego wyboru !