Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz wymarzony domek w przepięknym miejscu

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

14.10.2006 przyszło wezwanie ze Starostwa do uzupełnienia dokumentacji :( .

Okazało się że mimo przeglądania dokumentacji przez kilka osób, a przeze mnie to chyba 100 razy nie udało się ustrzec błędu.

Taras który zaprojektowaliśmy jest ........... ZA DUŻY :evil: :x , zgodnie z przepisami taras nie może pomniejszać odległości od granicy o więcej niż 1,3 m a nasz pomniejszał tę wartość aż o 1,9 m.

W poniedziałek więc zrobiliśmy wielkie poruszenie, pojawiłem się w gminie a dziś zjawiła się tam nasza Pani architekt. Mam nadzieję że do czwartku dokumentacja zostanie poprawiona i sprawa ruszy dalej.

Musze także zwrócić uwagę że Pani zajmująca się naszym pozwoleniem to obraz pierwszorzędnego urzędnika - gdyby wszyscy urzędnicy tak podchodzili do petenta świat byłby piękniejszy, miła, rzeczowa, znalazła dla mnie czas i on-line i telefonicznie. Jeśli dalej tak wszystko będzie miło szło dalej to chyba popełnię oficjalne pismo z podziękowaniami do Starostwa i Naczelnika wydziału.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Ogólnie nic ciekawego się nie działo. :-? jakieś prace porządkowe, obsypywanie budynku itp.

Do dnia wczorajszego kiedy to podjęliśmy decyzję iż RUSZAMY dalej.

Wczoraj wielkie wariactwo i próba załatwienia BK na już :o ...... i udało się dziś na plac zajechało 10 palet BK z Solca Kujawskiego. W przyszłym tygodniu zajeżdża paleta kleju (nawet jest klej "zimowy") oraz zostanie wylany chudziak (może w sobotę). Dalej jak tylko pogoda pozwoli to prace będą jechały do przodu mam nadzieję że zima tego roku będzie ............. ale tylko we włoszech gdzie 3 marca zaplanowałem z dzieciakami szybki skok na stok :lol:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Ekipa wczoraj miała strasznego doła (porozmawialiśmy sobie o wartościach kar w umowie 8) i dwukrotnie przesuwany termin zalewania stropu ma szansę się ziścić w ten czwartek o 8.00. Osobiście planuję latać z wibratorem :lol: Twierdzą że termin 31.05.2007 końca stanu surowego zamkniętego bedzie dotrzymany.

• 3 weeks później...

Właśnie niewiele się działo poza polewaniem stropu :o

Ale obecnie prace ruszyły i to pełną parą.

Dziś zainstalowano stalową płatew na ścianach szczytowych oraz ustawiono murłaty, jutro ruszają cieśle. Zarzekają się że w sobotę ma się odbyć wiecha.

Niestety dekarze mogą wejść dopiero 15.05.2007 :evil:

Pochłonięty pracami około budowlanymi nie mam czasu na wypełnianie dziennika, a Gosia nie chce robić za sekretarza.

Prace idą do przodu.

Wczoraj został rozszalowany strop – wyszło całkiem fajnie. Więźba ma być dziś skończona jutro już tylko kosmetyka. Dekarze mają wejść 15 maja na szczęście jest jeszcze sporo prac do wykonania przed dekarzami więc może nie będzie tak źle z tym terminem.

Mam nadzieję że niedługo rozpoczną się prace związane z kończeniem kominów i obkładaniem ich.

9 maja ma przyjechać na plac dachówka i inne z tym związane elementy.