tomadyna 28.09.2006 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Dnia 27.09.2006 roku złożyłem wreszcie komplet dokumentów do Starostwa w celu uzyskania POZWOLENIA NA BUDOWĘ To prawie dwa lata po zakupie działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.10.2006 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 14.10.2006 przyszło wezwanie ze Starostwa do uzupełnienia dokumentacji . Okazało się że mimo przeglądania dokumentacji przez kilka osób, a przeze mnie to chyba 100 razy nie udało się ustrzec błędu. Taras który zaprojektowaliśmy jest ........... ZA DUŻY , zgodnie z przepisami taras nie może pomniejszać odległości od granicy o więcej niż 1,3 m a nasz pomniejszał tę wartość aż o 1,9 m. W poniedziałek więc zrobiliśmy wielkie poruszenie, pojawiłem się w gminie a dziś zjawiła się tam nasza Pani architekt. Mam nadzieję że do czwartku dokumentacja zostanie poprawiona i sprawa ruszy dalej. Musze także zwrócić uwagę że Pani zajmująca się naszym pozwoleniem to obraz pierwszorzędnego urzędnika - gdyby wszyscy urzędnicy tak podchodzili do petenta świat byłby piękniejszy, miła, rzeczowa, znalazła dla mnie czas i on-line i telefonicznie. Jeśli dalej tak wszystko będzie miło szło dalej to chyba popełnię oficjalne pismo z podziękowaniami do Starostwa i Naczelnika wydziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.10.2006 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 No cóż maszyna chyba rusza dziś podpisałem umowę z ekipą budowlaną na stan surowy zamknięty Zakończenie prac planowane na 31.05.2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 23.10.2006 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 DZIŚ ODEBRALIŚMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 25.10.2006 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 A dziś już się humus poszedł w zapomnienie. http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/PA250165.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 27.10.2006 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 A dziś wytyczyliśmy nasz domek. http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/PICT0045.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.11.2006 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Po dzisiejszej inspekcji rodzinnej pochwalę się. Niestety zdjęcie zrobione telefonem więc jakość taka sobie. http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/DSC00080.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.11.2006 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 W dniu 27.11.2006 wygląda to tak. http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/27_28.JPG Teraz jestem na etapie poszukiwania ziemi do obsypania fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.11.2006 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Dziś przyjechała ENEA zrobić odbiór przyłącza na zleceniu mieli napisane zasilanie jest ............. i co zasilania brak. Panowie się zdziwili, a ja ogłosiłem strajk i powiedziałem że ich nie puszczę jeśli nie zrobią odbioru ........... i zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.01.2007 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Ogólnie nic ciekawego się nie działo. jakieś prace porządkowe, obsypywanie budynku itp. Do dnia wczorajszego kiedy to podjęliśmy decyzję iż RUSZAMY dalej. Wczoraj wielkie wariactwo i próba załatwienia BK na już ...... i udało się dziś na plac zajechało 10 palet BK z Solca Kujawskiego. W przyszłym tygodniu zajeżdża paleta kleju (nawet jest klej "zimowy") oraz zostanie wylany chudziak (może w sobotę). Dalej jak tylko pogoda pozwoli to prace będą jechały do przodu mam nadzieję że zima tego roku będzie ............. ale tylko we włoszech gdzie 3 marca zaplanowałem z dzieciakami szybki skok na stok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.01.2007 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Dziś udało się wylać chudziaka, oczywiście pod nim znalazła się także butelka z zapiskami rodzinnymi. Każdy z nas napisał swój list dodaliśmy do tego zdjęcia nasze oraz naszego poprzedniego i obecnego psiaka co by strzegły domostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.02.2007 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Dziś podobno wyszło do nas zawiadomienie o wpisie do hipoteki Jutro zaczynają stawiać pierwsze bloczki ścian parteru , w hurtowni już na mnie czeka kolejna partia bloczków na koniec tygodnia zamawiam dach i okna fasadowe, ciekawe czy na początku marca uda się wylać strop . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.02.2007 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Dziś podczas inspeksji w składzie Gosia i Tomek stwierdzono wystepowanie pierwszej warstwy BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.03.2007 00:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dziś pierwsza wizyta na budowie po urlopie. Gosia dała sobie świetnie radę pilnując budowy, ekipy, dostaw udało się jej jeszcze znaleźć czas na pracę Stają ściany parteru jest w miarę OK. Od jutra mają stawiać komin do kominka, mają też przyjechać U-kształtki do nadproży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.03.2007 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam poniedziałkowo. Więźba zamówiona, szalunki czekają na załadunek, U-kształtki jadą na budowę, a ja wraz z nimi - pewnie ekipa już się doczekać na mnie nie może Mam nadzieję że pogoda już nie zrobi niespodzianki i prace będą postępowały pełną parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 15.03.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam wieczorkowo Kominy już stoją , w sobotę szalowanie podciągów od poniedziałku rozstawiają szalunek stropowy. W sobotę pierwszy grill na przyszłym ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 03.04.2007 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ekipa wczoraj miała strasznego doła (porozmawialiśmy sobie o wartościach kar w umowie i dwukrotnie przesuwany termin zalewania stropu ma szansę się ziścić w ten czwartek o 8.00. Osobiście planuję latać z wibratorem Twierdzą że termin 31.05.2007 końca stanu surowego zamkniętego bedzie dotrzymany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 09.04.2007 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 5.04.2007 strop został wylany teraz codzinne polewanie bo jakość deszczu nie widać Od 16 mają stawiać ścianki piętra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 24.04.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Właśnie niewiele się działo poza polewaniem stropu Ale obecnie prace ruszyły i to pełną parą. Dziś zainstalowano stalową płatew na ścianach szczytowych oraz ustawiono murłaty, jutro ruszają cieśle. Zarzekają się że w sobotę ma się odbyć wiecha. Niestety dekarze mogą wejść dopiero 15.05.2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 27.04.2007 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Pochłonięty pracami około budowlanymi nie mam czasu na wypełnianie dziennika, a Gosia nie chce robić za sekretarza. Prace idą do przodu. Wczoraj został rozszalowany strop – wyszło całkiem fajnie. Więźba ma być dziś skończona jutro już tylko kosmetyka. Dekarze mają wejść 15 maja na szczęście jest jeszcze sporo prac do wykonania przed dekarzami więc może nie będzie tak źle z tym terminem. Mam nadzieję że niedługo rozpoczną się prace związane z kończeniem kominów i obkładaniem ich.9 maja ma przyjechać na plac dachówka i inne z tym związane elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts