Voytas 08.08.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Witam Wszytko zaczęło się na poważnie 3 listopada 2003 roku. Pierwsza łopata w ziemi jeszcze tego samego miesiąca ale radość zakończyła się - spaprana ława i czekanie do wiosny. Prace wznowione w kwietniu 2004. Stan zero, parter, stropy i sciany poddasza - to trwało do sierpnia. Wtedy też górale zaczęli dach, który skończyli we wrześniu. Jeszcze w tym sam miesiącu zaczęło się ocieplenie, wylewki, hydraulika, itp. Tak do końca listopada. W grudniu 2004 pojawił się zbiornik z gazem i ruszyło zasilanie prądem z energetyki (wcześniej korzystaliśmy z uprzejmości sąsiada) Stopniowe wykańczanie mieszkanka rodziców trwało do wiosny tego roku. Oczekiwanie na pieniądze spowodowało, że dopiero w czerwcu pojawiła się ekipa od ocieplenia i wykończenia poddasza. Pojawiły się też schody, ładne drewniane. Teraz malujemy, tapetujemy i wykańczamy naszą część. 18 lipca złożyłem do PINBu papiery - oficjalny koniec budowy. Dziś 8 sierpnia odebrałem kwitek, poszedłem do gminy po adres i zameldowałem całą rodzinkę. Jeszcze skarbówka, przerejestrowanie samochodów i nowe dowody osobiste Z dotychczasowego doświadczenia wiem jednak, że w Grodzisku Mazowieckim urzędy to nic strasznego. Ile potu wylaliśmy i nerwów straciliśmy to nasze. Ale powiem jedno - mimo że do prawdziwego końca jeszcze troszkę zostało - było warto. Niezdecydowanym powiem - budujcie. Tym co w trakcie - wytrwajcie. Niedługo postaram się zaprezentować jakieś fotki. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/38355-budowa-formalnie-zako%C5%84czona-czyli-%C5%BCyciowe-do%C5%9Bwiadczenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 08.08.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Witaj,Pozdrawiam serdzecznie, jako, ze my rowniez zakonczylismy te sprawy i juz mieszkamy legalnie i uczucie jest wspaniale. Naprawde warto. Tez jeszcze kilka drobiazgow mamy( elewacje....)Przyjemnego mieszkaniaJankes Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/38355-budowa-formalnie-zako%C5%84czona-czyli-%C5%BCyciowe-do%C5%9Bwiadczenie/#findComment-768057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts