irek 25.11.2002 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Mam prośbę, czy ktoś mógłby mi doradzić jak sobie z tym badziewiem poradzić. Zastosowałem się do wszelkich zasad murowania klinkieru stosując specjalną zaprawę Quick-Mix, klinkier firmy Hanson I gatunek (niby), odpowiednia konsystencja itd. Niestety nadal białe plamy się pojawiają. Jedni doradzają żeby cegły wyczyścić chemią i zaimpregnować inni żeby tego nie robić.Napiszcie co o tym sądzicie, może ktoś miał podobne doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 25.11.2002 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Irek, podobnie jak ty mam sciany wykonane z klinkieru Hanson,nie stosowalem specjalnej zaprawy a jedynie cement bariony barwnikiem. na razie nie ma na nimch nic. Fochowiec ktory mi to robil twierdzil ze do konserwacj nalezy uzywac tylko czystej wody z octem. Polecal po zimie czeste splokiwanie sciany czysta woda a wykwity po pewnym czasie same zniknapozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.11.2002 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Po 2 sezonach wykwity powinny zniknac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts