Gość 08.08.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 WitamPodpowiedzcie prosze, co jest korzystniejsze, prostsze i szybsze - czy przed otrzymaniem pozwolenia na budowe (i pozniej w czasie budowy) bardziej oplaca sie - korzystac z tzw. pradu budowlanego (czy to rzeczywiscie jest 300% drozej niz normalnie?), - czy lepiej poprosic sasiada o przysluge, zalozyc podlicznik lub placic ryczalt miesieczny i korzystac z jego domowego pradu?Jak to bylo u Was?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 09.08.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witam Podpowiedzcie prosze, co jest korzystniejsze, prostsze i szybsze - czy przed otrzymaniem pozwolenia na budowe (i pozniej w czasie budowy) bardziej oplaca sie - korzystac z tzw. pradu budowlanego (czy to rzeczywiscie jest 300% drozej niz normalnie?), - czy lepiej poprosic sasiada o przysluge, zalozyc podlicznik lub placic ryczalt miesieczny i korzystac z jego domowego pradu? Jak to bylo u Was? pozdrawiam Lepiej normalny prąd. Skontaktuj się z elektrykiem, który chce zarobić i zrobi odbiór przyłącza do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 09.08.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Ja mam budowlany - płacę ok. 40 zł/mc (głównie opłaty stałe, bo zużycie prądu na budowie wcale do dużych nie należy). Z tego, co się orientowałem, różnica w opłatach stałych jest niewielka, droższy jest tylko pobór, a przy wielkościach rzędu kilkudziesięciu KWh to naprawdę groszowe sprawy. Od sąsiada nie chciałem nigdy brać - sąsiad sąsiadem, choćby nie wiem jaki dobry, lepiej żyć nim w zgodzie i omijać z daleka wspólne interesy (tak samo jak z rodziną zresztą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 09.08.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 opcja druga jest bardziej korzystna (tańsza), ale nielegalna i stresująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 09.08.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Ja biore z domu ciotki oddalonego o ok.80m. Umówiłem się, ze będe jej płacić nadwyżki ponad to co średnio miesięcznie ona płaci. Taki wariant jest dla mnie najtańszy. Przyłacze docelowe zrobi za jednym zamachem razem z wewnetrzną instlacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.08.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Jak masz dobrego sąsiada wyjdzie taniej. Ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.08.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 My zrobiliśmy skrzynkę docelową tylk taryfę mamy budowlaną Ale to 100 razy lepsze niż prąd od sąsiada. Po prostu dla niego to może byc uciążliwe. Zawsze można pomysleć tak: czy ja bym chciała, żeby ktoś budujacy obok przez kilka miesięcy brał ode mnie prąd. I wcale nie chodzi o te kilka groszy więcej na rachunku, ale o kable, przyłączanie, odłączanie i całe to zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.08.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Wszystkim bardzo dziekuje za opinie.pozdrawiaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts