seti 08.08.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Za ocieplenie fundamentów i cokołu (razem ok. 50m2 z czego 35 m2 pod ziemią) + położenie klinkieru na cokole panowie krzyknęli 6.500 zł + materiały. Czy to dużo? Ile płaciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seti 09.08.2005 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Podciągam do góry.Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie? Choć w przybliżeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 14.08.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Witam !! O matko.......................................... tyle tylko mogę napisać .teraz sie nie dziwię że ludziom domy wychodzą po 400 tyś . Ja ocieplałem teraz fundamenty . Za materiały na 50 mkw zapłaciłem około 700 zł ,wprawdzie robotę zrobili murarze w ramach umowy na stan surowy ,ale warta była jakieś 200 -300 zł bo to kilka godzin pracy . Nie daj się naciągnąć bo taka cena to rozbój w biały dzień . dziwię się że jeszcze się zastanawiasz czy to drogo . Ja za cały stan surowy bez dachu od wbicia pierwszej łopaty po wieńce i strop przygotowane do budowy więźby płacę 12 tyś zł . jestem na etapie ścian i z robotników jestem bardzo zadowolony -nie piją i sa solidni . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 15.08.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Witam !! O matko.......................................... tyle tylko mogę napisać . teraz sie nie dziwię że ludziom domy wychodzą po 400 tyś . Ja ocieplałem teraz fundamenty . Za materiały na 50 mkw zapłaciłem około 700 zł ,wprawdzie robotę zrobili murarze w ramach umowy na stan surowy ,ale warta była jakieś 200 -300 zł bo to kilka godzin pracy . Nie daj się naciągnąć bo taka cena to rozbój w biały dzień . dziwię się że jeszcze się zastanawiasz czy to drogo . Ja za cały stan surowy bez dachu od wbicia pierwszej łopaty po wieńce i strop przygotowane do budowy więźby płacę 12 tyś zł . jestem na etapie ścian i z robotników jestem bardzo zadowolony -nie piją i sa solidni . pozdro D.RZ napisz proszę dokładniej jakie materiały (jaki styropian, jakie obłożenie cokołu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 15.08.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Witam !!! Jeśli chodzi o cokół to jeszcze tego nie robiłem więc nie wypowiem się na ten temat . Natomiast jeśli chodzi o ocieplenie to najpierw 2x dysperbit ,na to styropian FS 20 5 cm ,na to klej i siatka zatopiona w nim , i jeszcze raz dysperbit . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 26.08.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 ja robilem sam, prosta robota. nawet nie wiedziałem że zaoszczędziłem 6.000 zł. jutro jadę na wycieczkę za 6.000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 01.09.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 przesada i to gruba , ocieplenie fundamentu i cokołu robi się samamu , bez doświadczenia poraz pierwszy w ciągu 2 dni ( niecałych ) za wymurowanie ścian parteru zapłaciłem 5.500 zł. a tu za ocieplenie tyle .... skandal pogoń ich bo za dwa dni prostej pracy to powinni dostać góra 300 zł. ( na tyle oceniam wartość takiej lekkiej , prostej pracy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 01.09.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Za prace należą sie godziwe pieniądze.Ciekawi mnie jak Cenicie Państwo swoja pracę?Np adwokat za godzine PRACY bierze 70zł i to chyba marny adwokat.Za ocieplenie tegoz fundamentu i obłożenie cokolika klinkierem,GODZiWE pieniadze to 1500 zł.Według KNRu wyjdzie znaczne więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts