Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za ocieplenie fundamentów i cokołu

seti

Recommended Posts

Witam !!

O matko.......................................... tyle tylko mogę napisać .

teraz sie nie dziwię że ludziom domy wychodzą po 400 tyś .

Ja ocieplałem teraz fundamenty . Za materiały na 50 mkw zapłaciłem około 700 zł ,wprawdzie robotę zrobili murarze w ramach umowy na stan surowy ,ale warta była jakieś 200 -300 zł bo to kilka godzin pracy .

Nie daj się naciągnąć bo taka cena to rozbój w biały dzień . dziwię się że jeszcze się zastanawiasz czy to drogo .

Ja za cały stan surowy bez dachu od wbicia pierwszej łopaty po wieńce i strop przygotowane do budowy więźby płacę 12 tyś zł . jestem na etapie ścian i z robotników jestem bardzo zadowolony -nie piją i sa solidni .

pozdro D.RZ

Witam !!

O matko.......................................... tyle tylko mogę napisać .

teraz sie nie dziwię że ludziom domy wychodzą po 400 tyś .

Ja ocieplałem teraz fundamenty . Za materiały na 50 mkw zapłaciłem około 700 zł ,wprawdzie robotę zrobili murarze w ramach umowy na stan surowy ,ale warta była jakieś 200 -300 zł bo to kilka godzin pracy .

Nie daj się naciągnąć bo taka cena to rozbój w biały dzień . dziwię się że jeszcze się zastanawiasz czy to drogo .

Ja za cały stan surowy bez dachu od wbicia pierwszej łopaty po wieńce i strop przygotowane do budowy więźby płacę 12 tyś zł . jestem na etapie ścian i z robotników jestem bardzo zadowolony -nie piją i sa solidni .

pozdro D.RZ

napisz proszę dokładniej jakie materiały (jaki styropian, jakie obłożenie cokołu)

• 2 weeks później...
przesada i to gruba , ocieplenie fundamentu i cokołu robi się samamu , bez doświadczenia poraz pierwszy w ciągu 2 dni ( niecałych ) za wymurowanie ścian parteru zapłaciłem 5.500 zł. a tu za ocieplenie tyle .... skandal pogoń ich bo za dwa dni prostej pracy to powinni dostać góra 300 zł. ( na tyle oceniam wartość takiej lekkiej , prostej pracy )