Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

od kiedy Roben znizyl ceny?

gabriela

Recommended Posts

No wlasnie, troche zbyt pozno, ale zauwazylam dzis, ze ceny dachowek Robena mocno spadly. Nam na fakturze z lipca tego roku policzono 3,60 za sztuke, rzekomo z 20% rabatem, cena wyjsciowa byla 4,50. Teraz widze, ze 3,62 zl to cena wyjsciowa brutto za rustykalna robena, czyli praktycznie nie dostalismy zadnego rabatu!!! oszustwo????

Dokładnie - oszukali Was. Roben obniżył ceny o jakieś 20% (zabierając to w rabatach dla hurtowni) 8 czerwca tego roku. Od tych nowych cen hurtownie dają teraz ok 14-18% rabatu. Przez dwa ostatnie tygodnie lipca był dodatkowy rabat na wszystkie dachówki podstawowe - 26% od nowych cen.

Do wrzesnia została jeszcze promocyjna cena na dachówke miedzianą. Mi akurat ten kolor nie odpowiada, ale jeśli komuś pasuje, to nie ma sensu rozważać dachówek betonowych.

Ceny dachówek ceramicznych ostanio spadły i na ich tle dachówki betonowe wygladają mało konkurencyjnie. U mnie różnica miedzy najtańszym Braasem (Celtycka) a najdroższym Robenem (czarnobrązowa) na dachu 200m2 wyszła tylko 3000zł.

Dokładnie - oszukali Was.

to nie jest moim zdaniem oszustwo

wyglada raczej na zmiane cen :roll:

normalne w handlu

To jednak było oszustwo. Skoro faktura jest z lipca, a nowe ceny są od czerwca. Hurtownik sprzedał towar bez rabatu twierdząc, że go dał. I to stwierdzenie jest własnie oszustwem.

Mało tego. W lipcu Roben stosował dodatkowe 5% rabatu. Oprócz tego hurtownie dawały jescze rabat od siebie.

Nie jetem pewna tak do konca czy masz racje

Kiedy kupujesz , pytasz o cene jak pasuje zamawiasz jak nie idziesz do innego przedstawiciela , sklepu czy skladnicy .

Przykro mi , nie powiem , ze Gabriela przeplacila wzgledem cen na dzisiaj, ale wnosek z tego prosty

trzeba starac sie zbijac ceny ile sie da

chyba oczywiste jest , ze sprzedawca chce jak najwiecej zarobic , a klient jak najmniej zaplacic

miejmy oczy szeroko otwarte :wink:

Nie jetem pewna tak do konca czy masz racje

Kiedy kupujesz , pytasz o cene jak pasuje zamawiasz jak nie idziesz do innego przedstawiciela , sklepu czy skladnicy .

Przykro mi , nie powiem , ze Gabriela przeplacila wzgledem cen na dzisiaj, ale wnosek z tego prosty

trzeba starac sie zbijac ceny ile sie da

chyba oczywiste jest , ze sprzedawca chce jak najwiecej zarobic , a klient jak najmniej zaplacic

miejmy oczy szeroko otwarte :wink:

Oczywiście, że wina jest tutaj też Gabriela, bo nie sprawdziła cen producenta (katalogi z cenami są w każdej hurtowni i internecie) i u konkurencji. Hurtownik mógł sobie wymyslic cene jaką chce i dawać od niej jakie chce rabaty. Skoro znalazł sie klient który tyle zapłacił, to już strata tego klienta.

Dla mnie oczywistym jest (i nawet w rozmowie z hurtownikiem nie mówie o tym), że rozmawiam o rabatach od AKTUALNYCH cen producenta. A te znam z różnych źródeł.

Ja jednak wciąż uważam i zdania nie zmienie, że hurtownik oszukał Gabriele twierdząc że daje jej rabat. Bo żadnego rabatu jej nie dał. Dawanie rabatu od zawyżonych cen jest wg mnie też swego rodzju nieuczciwością (ja osobiście się jeszcze z tym nie spotkałem).