gabriela 08.08.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 No wlasnie, troche zbyt pozno, ale zauwazylam dzis, ze ceny dachowek Robena mocno spadly. Nam na fakturze z lipca tego roku policzono 3,60 za sztuke, rzekomo z 20% rabatem, cena wyjsciowa byla 4,50. Teraz widze, ze 3,62 zl to cena wyjsciowa brutto za rustykalna robena, czyli praktycznie nie dostalismy zadnego rabatu!!! oszustwo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 08.08.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Dokładnie - oszukali Was. Roben obniżył ceny o jakieś 20% (zabierając to w rabatach dla hurtowni) 8 czerwca tego roku. Od tych nowych cen hurtownie dają teraz ok 14-18% rabatu. Przez dwa ostatnie tygodnie lipca był dodatkowy rabat na wszystkie dachówki podstawowe - 26% od nowych cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 13.08.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 now łaśnie namawiają mnie na dachówki Robena 27,50/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.08.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Do wrzesnia została jeszcze promocyjna cena na dachówke miedzianą. Mi akurat ten kolor nie odpowiada, ale jeśli komuś pasuje, to nie ma sensu rozważać dachówek betonowych.Ceny dachówek ceramicznych ostanio spadły i na ich tle dachówki betonowe wygladają mało konkurencyjnie. U mnie różnica miedzy najtańszym Braasem (Celtycka) a najdroższym Robenem (czarnobrązowa) na dachu 200m2 wyszła tylko 3000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.08.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Dokładnie - oszukali Was. to nie jest moim zdaniem oszustwo wyglada raczej na zmiane cen normalne w handlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.08.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Dokładnie - oszukali Was. to nie jest moim zdaniem oszustwo wyglada raczej na zmiane cen normalne w handlu To jednak było oszustwo. Skoro faktura jest z lipca, a nowe ceny są od czerwca. Hurtownik sprzedał towar bez rabatu twierdząc, że go dał. I to stwierdzenie jest własnie oszustwem. Mało tego. W lipcu Roben stosował dodatkowe 5% rabatu. Oprócz tego hurtownie dawały jescze rabat od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.08.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Nie jetem pewna tak do konca czy masz racje Kiedy kupujesz , pytasz o cene jak pasuje zamawiasz jak nie idziesz do innego przedstawiciela , sklepu czy skladnicy . Przykro mi , nie powiem , ze Gabriela przeplacila wzgledem cen na dzisiaj, ale wnosek z tego prosty trzeba starac sie zbijac ceny ile sie da chyba oczywiste jest , ze sprzedawca chce jak najwiecej zarobic , a klient jak najmniej zaplacic miejmy oczy szeroko otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.08.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Nie jetem pewna tak do konca czy masz racje Kiedy kupujesz , pytasz o cene jak pasuje zamawiasz jak nie idziesz do innego przedstawiciela , sklepu czy skladnicy . Przykro mi , nie powiem , ze Gabriela przeplacila wzgledem cen na dzisiaj, ale wnosek z tego prosty trzeba starac sie zbijac ceny ile sie da chyba oczywiste jest , ze sprzedawca chce jak najwiecej zarobic , a klient jak najmniej zaplacic miejmy oczy szeroko otwarte Oczywiście, że wina jest tutaj też Gabriela, bo nie sprawdziła cen producenta (katalogi z cenami są w każdej hurtowni i internecie) i u konkurencji. Hurtownik mógł sobie wymyslic cene jaką chce i dawać od niej jakie chce rabaty. Skoro znalazł sie klient który tyle zapłacił, to już strata tego klienta. Dla mnie oczywistym jest (i nawet w rozmowie z hurtownikiem nie mówie o tym), że rozmawiam o rabatach od AKTUALNYCH cen producenta. A te znam z różnych źródeł. Ja jednak wciąż uważam i zdania nie zmienie, że hurtownik oszukał Gabriele twierdząc że daje jej rabat. Bo żadnego rabatu jej nie dał. Dawanie rabatu od zawyżonych cen jest wg mnie też swego rodzju nieuczciwością (ja osobiście się jeszcze z tym nie spotkałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts