manykes 08.08.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Witam!Chcę zrobić ogrodzenie tymczasowe z siatki leśnej i stępli budowlanych.Co o tym sądzicie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.08.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Jak najbardziej, ja też takie robię,drzewo odkorowane, najlepiej końcowki do ziemi opalane w ognisku lub zasmolowane-jeśli na dłużej niz 3 lata, krocej to można nic nie robi tylko wkopac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 08.08.2005 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Witam.Czy nie sądzisz że stęple mogą być za cienkie? Mam wątpliwości bo widziałem takie konstrukcje na bardzo grubych balach ! A może zmniejszyć odległość między słupkami? Jaką ty przyjąłeś odległość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.08.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 ja zamiast stempli dawalam slupki metalowe , tez byly tanie wbijalismy je mlotkiem 5 kgstalo to ok 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 08.08.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 My mieliśmy ze zwykłych stempli wkopywanych na 70 cm co 3 metry. Po roku stoja tak mocno, że aby je wyjąć trzeba je bedzie wykopac, inaczej ani rusz. Ogrodzenie dobre i tanie. I nie kusi złodzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 09.08.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Ja mam ogrodzenie ze stempli i najtańszej siatki już 3 rok. Stemple dolną część moczyłem w oleju. Stemple wkopywane i obłożone gruzem. Widzę że bez problemu postoją jeszcze co najmniej 2 lata Ach te prowizorki!!. Ale plus jest taki w porównaniu do sąsiadów którzy budowali i mieli jakieś pseudo ogrodzenia z desek na krzyż lub w ogóle nie mieli: Mnie jeszcze nic z budowy nie zgineło, nie kręcili się po działce świadomie lub nie nieznani osobnicy lub dzieciaki, każde wejście na działkę to wtargnięcie na teren i jest zauwazalne przez sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelin 09.08.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Jestem za ogrodzeniem, ale może warto je zrobić dopiero po stanie surowym otwartym.Wcześniej może utrudniać dojazd sprzetu-koparek,gruszki itp.Poza tym budowa złodziei interesuje głównie po tym etapie gdy wstawiamy okna,robimy instalacje itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 09.08.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Ogrodzenie z siatki i stępli do dobry pomysł na budowę. Dochodzi jeszcze brama wjazdowa ale to też trzeba wykonać prowizorkę. Wjazdy dużych samochodów itp. nawet jak ktoś złamie stępla to można go wymienić i po sprawie. U mojego sąsiada kierowca przywożący cement uszkodził bramę przesówną docelową tak że była do wymiany.Oczywiście wyegzekwowanie kasy było nieosiągalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 09.08.2005 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Dziękuję za cenne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts