RYDZU 09.08.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A może są tutaj posiadacze lub fani tej najwspanialszej na świecie rasy?A jak ktos nie zna a chce zobaczyć co to za psy, polecam - http://www.zkoszarydzow.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 09.10.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Ja jestem miłośniczką wielką i Twoją stronkę oglądam co drugi dzień Super psiaki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 10.10.2005 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Ja jestem miłośniczką wielką i Twoją stronkę oglądam co drugi dzień Super psiaki !!! A.... to się wyjaśniło kto nam statystyki odwiedzin nabija Przy okazji - tylko miłosniczką rasy czy także posiadaczką? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 11.10.2005 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Na razie miłośniczką jestem, może kiedyś posiadaczką Budowa w toku i nie mogę drażnić małżonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Te psy są piękne! Koleżanka bardzo chciała rodezjana,ale troszkę się przestraszyła ich stanowczego usposobienia. Jakie są? Wiem,że najwspanialsze ale czy faktycznie mają takie silne charaktery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 12.10.2005 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Prawda jak zwykle lezy pewnie gdzieś pośrodku. W końcu co pies to charakter, i co właściciel to inaczej ułozony pies. Jamnika "ułozonego" na mordercę już widziałem - amstafa, przyjaciela wszystkich kotów także. Czy ja wiem czy sa takie znowu stanowcze? Hm... Napewno w poszukiwaniu i dążeniu do zdobycia czegoś jadalnego Oczywiście są to psy nauczone samodzielności - w końcu polowały wspołpracująć tylko ze sobą w stadzie, bez myśliwego - on docierał później. Co za tym idzie gdy zobaczą zająca czy sarnę - mozna je wołać - zycze powodzenia. Ale zawsze wracają. Na spacerze jak się uprą że chca coś powąchać czy obejzeć - na pewno to zrobią, nie bacząć na nasze wołanie. Ale jak już to sprawdzą - grzecznie wracają. Generalnie są szalenie inteligentne i szybko sie uczą. Cały czas wystawiają właściciela na próbę na co mogą sobie pozwolić. Nasza Tośka miała przez pierwszy rko zakaz wstepu na kanapę.... na początku zaczeła przy nas lekko "przysiadać" kątem zadu na kanapię, potem lekko się cofać tak, że coraz więcej psa było na kanapie - cały czas nas przy tym oczywiście obserwowała. A gdy kiedyś pozwoliliśmy jej tak zostać - nastepnego dnia rano spała na kanapie jak na swojej Porównując je z innymi rasami - na pewno sa troszkę bardziej wymagające stanowczości, ale bez przesady. Ważniejsza jest konsekwencja w postepowaniu - jak czegoś nie wolno robić to nie i koniec, nie ma od tego żadnych podstepstw. No i metody "siłowej" tresury dają w ich przypadku efekt zupełnie odwrotny. Zamykają się w sobie, robią się głuche jak pień - takie jakby lekko autystyczne. Są mniej nastawione na człowieka, bardziej na siebie i swoje zadowolenie - jednak gdy sie do nich dotrze sa wspaniałymi towarzyszami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 12.10.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Ładne , bardzo ładne ale Hovawarty ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 12.10.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Po prostu inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Ładne , bardzo ładne ale Hovawarty ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 12.10.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Badi - inne one są rzeczywiście i podtrzymuję ,że ładniejsze ( no niech będzie - Dla mnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 12.10.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Cieszę się Ja generalnie wszystkie lubię i te bardziej kudłate i mniej ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 13.10.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Rydzu, jak opisujesz charakter swojej suczki to jakbym widziała naszą Berę, "ogara wycinkowskiego" , a wśród jej przodków raczej rodezjana nie było, w koncu to dość rzadka rasa. Prędzej chart angielski, bo takowy pokazywał sie w naszej wsi. (Bera b. szybko biega i trochę sylwetką przypomina charta). Ale to tylko świadczy o tym, że charakter psa nie do końca jest uzależniony od rasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 13.10.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Ja myślę, że bardziej do charakteru właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.10.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Rydzu piękności te psiaki. Moja córa która ma już całe zoo, chce też psiaka. Oczywiście warunkiem jest przeprowadzka do nowego domu, gdzie pies miałby spory wybieg, bo nawet wspomniany przez Ciebie jamnik według mnie wymaga sporo przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 13.10.2005 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Rydzu piękności te psiaki. Moja córa która ma już całe zoo, chce też psiaka. Oczywiście warunkiem jest przeprowadzka do nowego domu, gdzie pies miałby spory wybieg, bo nawet wspomniany przez Ciebie jamnik według mnie wymaga sporo przestrzeni. Z rodezjanem nie jest wcale tak źle - nie mamy obiekcji by sprzedawać psy ludziom mieszkającym w blokach bo sami mieszaliśmy w bloku. Te psy potrzebuja jednego długiego intensywnego spaceru dziennie (oczywiście jak będzie ch więcej będą jeszcze szczęśliwsze). Godzina - póltorej na łąkach w towarzytwie innych psów, przebieżka przy rowerze po lesie i spokój. Pozostałe spacery w normie - dookoła bloku pozałatwiać co trzeba i biegiem do domu - jeść i spać. W mieszkaniu praktycznie cały czas zajmują jej te dwie czynności - inną aktywność przejawia sporadycznie i w małych dawkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 16.10.2005 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Z ostatniej chwili: Gdyby ktoś z was lub z waszych znajomych szukał takiego psa to "wysypał" sie nam klient na jedną z suczek z miotu. Sunia jest piękna, do tego rzadka bo brązowonosa. Więcej informacji na stronie naszej hodowli http://www.rodezjan.prv.pl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 16.10.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Życzę szybkiego znalezienia domku dla waszej suni...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denton 23.10.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Mysle ze moge o sobie powiedziec ze jestem fanem rhodesianow,posiadaczem zreszta troche tez.Mam obecnie 2 sztuki-4lata i 6 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 23.10.2005 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Mysle ze moge o sobie powiedziec ze jestem fanem rhodesianow,posiadaczem zreszta troche tez.Mam obecnie 2 sztuki-4lata i 6 miesiecy No to podobny zestaw jak my - nasz jednak troszkę młodszy: sunia nr 1 ma 3 lata, sunia nr 2 - 4 miesiące. Z ciekawości - z jakiej hodowli masz swoje psy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denton 23.10.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Psy pochodza z zaprzyjaznionego Folwarku Zwierzecego z Rzaski k.Krakowa.Pzdr Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts