RYDZU 28.02.2006 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Rydzu ! Nie masz czasu zaglądać na swoją stronkę ? Dlaczego tak sądzisz? Faktycznie było troszkę przerwy w aktualizacji, ale już nadrobiłem zaległości Jakieś plany szczeniaczkowe ? Marzy mi się taka piękna sunia jak Wasza Badu (mąż da sią namówić ) Plany szczeniaczkowe na razie mocno "rozmyte" bo Toska nie dostała jeszcze cieczki (planujemy krycie przy następnej - tak by był przynajmniej rok przewy między miotami). Czyli maluchy będa pewnie gdzieś późną jesienią. Nasza Tośka też jest z takiego miotu - wylądowała u nas przed sylwestrem . Co do reproduktora - wstepnie znaleźlismy ładnego psa - ale dość daleko (niemcy/schwarzwald). Pozostaje kwestia dogadania się z jego właścicielami na krycie. No chyba że "wpadnie nam w oko" jakiś inny ładny pies - w końcu w tym roku mamy Wystawę Światową w Poznaniu. Zjedzie się trochę "arystokarcji" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska59 28.02.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Tośkę (tą dorosłą) prowadziliśmy na karmie Nutra Nuggets puppy (fioletowej). Qrcze, Rydzu, nie pomyliłeś się? 3-letnią suńkę trzymasz jeszcze na karmie dla szczeniąt? 18 miesięcy to wystarczająco długi czas na podawanie tak bogatej karmy, po tym czasie psiaki już nie potrzebują tak zbilansowanej karmy ... NurtaNuggets Nie nie pomyliłem się Zauważ że napisałem "prowadziliśmy", a nie prowadzimy. Pisząc to miałem na mysli okres wzrostu szczeniaka. Pozdrawiam No masz babo placek ... o jeden łyk kawy za mało i ... czytać nie umiem A teraz czym karmisz dorosłą Tośkę? Mój podhalaniec od dwóch (ponad) lat jest na "Belcando -Lamb&Rice" - 23% białka. Poza tym podobnie jak u Ciebie, codzienie dostaje coś surowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.02.2006 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 No masz babo placek ... o jeden łyk kawy za mało i ... czytać nie umiem A teraz czym karmisz dorosłą Tośkę? Mój podhalaniec od dwóch (ponad) lat jest na "Belcando -Lamb&Rice" - 23% białka. Poza tym podobnie jak u Ciebie, codzienie dostaje coś surowego. Pozdrawiam Hihihi - -mnie się po kawie kolory mylą Tośka teraz jest na karmie Royal Canin Giant. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska59 28.02.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Co do zagadki ,juz nic nie moge podpowiedziec wylozylem praktycznie "kawe na lawe" Pozdrawiam @matth, czyżby "pies Burów" - Boerboel? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.02.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Rydzu... przeczytalam na Waszej stronie o Bolsie... jak to sie stalo?! wlasciciele obecni niedopilnowali, czy im uciekl, napisz ze 2 zdania... on mi sie najbardziej z tych wszystkich podobał , strasznie mi przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.02.2006 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Rydzu... przeczytalam na Waszej stronie o Bolsie... jak to sie stalo?! wlasciciele obecni niedopilnowali, czy im uciekl, napisz ze 2 zdania... on mi sie najbardziej z tych wszystkich podobał , strasznie mi przykro Z opowiadania właścicieli wyglądało to tak: Poszli sobie na spacer na łąki gdzie często bywali. Przez te łaki przechodziła jakaś nieuzywana bocznica kolejowa. No a tego pechowego dnia niestety coś nią jechało. Pies podobno "zgłupiał" na jego widok no i tak to się nieszczęśliwie zakończyło . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.02.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 01.03.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Rydzu a opowiedz cos o tej metodzie kikerowej - googl mi zastrajkowal a ten link na Waszej stronie - sie nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 01.03.2006 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Rydzu a opowiedz cos o tej metodzie kikerowej - googl mi zastrajkowal a ten link na Waszej stronie - sie nie otwiera Ja może oddam głos domowemu fachowcowi w tej dziedzinie - czyli mojej drugiej połóweczce. Witam! tu Rydzowa żona Polecam internetowa wersje bardzo fajnej książki o szkoleniu pozytywnym http://members.westnet.com.au/bm/rozdzial_00/wstep01.htm Metoda jest krótko mówiąc rewelacyjna, polega na tym, że za pomocą klikera (takie prztykające pudełeczko) jestesmy w stanie dogadać się z psem tzn. bardzo precyzyjnie mu "wytłumaczyć" czego od niego oczekujemy. Opiera się na założeniu, że nagrodzone zachowanie będzie powtórzone. Poniżej przykład nauki trzymania w paszczy kwiatka http://www.bouvs.org/images/zoom/GIJIYY/abcik_kwiat.wmv Pozdrawiam Patrycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 01.03.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Rydzowa żono! Dziekuje ślicznie!!!! jestem od niedawna posiadaczka mlodziutkiej suni (seter irlandzki) no i tak mysle ze trzeba bedzie panne zaczac ciut wychowywać bo zaczyna wykorzystywac sytuacje ze jest oczkiem w głowie i rozbisurmania sie nam z lekka dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 02.03.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Rydzu ! Nie masz czasu zaglądać na swoją stronkę ? Dlaczego tak sądzisz? Faktycznie było troszkę przerwy w aktualizacji, ale już nadrobiłem zaległości Jakieś plany szczeniaczkowe ? Marzy mi się taka piękna sunia jak Wasza Badu (mąż da sią namówić ) Plany szczeniaczkowe na razie mocno "rozmyte" bo Toska nie dostała jeszcze cieczki (planujemy krycie przy następnej - tak by był przynajmniej rok przewy między miotami). Czyli maluchy będa pewnie gdzieś późną jesienią. Nasza Tośka też jest z takiego miotu - wylądowała u nas przed sylwestrem . Co do reproduktora - wstepnie znaleźlismy ładnego psa - ale dość daleko (niemcy/schwarzwald). Pozostaje kwestia dogadania się z jego właścicielami na krycie. No chyba że "wpadnie nam w oko" jakiś inny ładny pies - w końcu w tym roku mamy Wystawę Światową w Poznaniu. Zjedzie się trochę "arystokarcji" Pozdrawiam czekam z niecierpliwością na nowe fakty ...... Wasze plany jak najbardziej odpowiadają moim ...... To może jakoś możemy się umówić ...... na małą sunię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 18.03.2006 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Co do zagadki ,juz nic nie moge podpowiedziec wylozylem praktycznie "kawe na lawe" Pozdrawiam @matth, czyżby "pies Burów" - Boerboel? Pozdrawiam BINGO !!! Ale Rodezjany tez sa piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 08.02.2007 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Dawno juz nic o rodezjanach nie było Dziś napisze tylko o naszym nowym tymczasowym lokatorze - ale dla niego to znacznie lepsze niż to co miał. Jako członkowie Klubu Rasy Rhodesian Ridgeback (http://www.rrclub.pl) pojechalismy na zlecenie koleżanki zajmującej sie adopcjami psów do schroniska obejżeć jednego psiaka. Mielismy go tylko obejzeć i sfotografować, ale jak zobaczylismy w jakiej jest kondycji po prostu nie bylismy w stanie zrobić niczego innego jak tylko go natychmiast zabrać. Na poczatek nazwaliśmy go Diego. Tak się ma Diego po prawie roku przebywania w schronisku: http://www.zkoszarydzow.pl/diego/diego015.jpg http://www.zkoszarydzow.pl/diego/diego024.jpg więc chyba sami rozumiecie dlaczego taka a nie inna decyzja. Pomimo roku przebywania w schronisku jest wspaniałym psem. Juz drugiego dnia pobytu u nas pojawił się w jego oku ten "błysk", cos co dało nam sygnał o sensie naszych działań. Pomału ( a właściwie bardzo szybko) aklimatyzuje się do zycia wśród ludzi. Odgłosy domowego życia (mikser, radio, tłuczenie garami) nie robią na nim wrazenia . Owszem wyraża zainteresowanie, ale nie jest wystraszony czy przesadnie zainteresowany. Pomalutku otwiera sie przed nami i zaczyna doceniać to co dla niego robimy. O szczegółach jego pobytu u nas możecie przeczytać tutaj A tak wyglądaja relacje psa będacego rok w schronisku z dzieckiem: http://www.zkoszarydzow.pl/diego/diego035.jpg Nawet na placu wypuszczamy go na smyczy bo przy jego aktualnych gabarytach może uciec pomiędzy szczeblami bramy : http://www.zkoszarydzow.pl/diego/diego036.jpg On jest naprawde SUPER - choć to nie czysty rodezjan, a tylko go przypomina (jest mniejszy) to moze przynieść dużo radości. Póki co pozostaje u nas do moementu sterylizacji i doprowadzenia go do stanu fizycznego umożliwiającego przekazanie do nowego domu. Gdyby ktoś z was szukał oddanego towarzysza spacerów jak i wylegiwania się prze telewizorem - pomyslcie o Diego. http://www.zkoszarydzow.pl/diego/diego034.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teba 10.02.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Cześć Rydze No i witam wszystkich jako kolejna miłośniczka rhodesianów i posiadaczka prawie 4 letniej suni (jak ten czas leci ) Super, że pojawiły się tutaj zdjęcia Diego Kosteczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 17.06.2007 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 No to się pochwalę . Tydzień temu urodziły się nam maluchy: http://www.zkoszarydzow.pl/images/miot_c/1tydzien/10.jpg Mamyska i maluszki mają się bardzo dobrze :0 ciekawskich zapraszam na nasza stronę: http://www.zkoszarydzow.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 18.06.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Gratuluję przychówku. Ależ te rodezjany groźne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 19.06.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ja też gratuluję maluchów. To dzięki temu forum i Twojej stronie, na którą przez nie trafiłam jestem właścicielką czternastomiesięcznej rodezjanki.pozdrawiamgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts