peterz 09.08.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Dzień dobry Czy ktoś użytkuje lub zamierza zakupić wkład firmy SPARKE ?? Proszę o opinie. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 03.01.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 wtedy nikt, ale może teraz już tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 19.01.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 podrzucam, może ktoś się podzieli doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 21.01.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 podciagamczekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 20.09.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Są już uzytkownicy? I jak to sie sprawdza? Warto kupić ten wkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyszto 17.10.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam, W zeszłym tygodniu dojechał do mnie komnek Sparke Varm typ F/L (z boczną szybą). Zamówiłem telefonicznie, akurat mieli taki na magazynie więc nie czekałem długo. Bałem się trochę o jakość wykończenia bo nie widziałem w mojej okolicy takiego, ale spodobał mi się więc zaryzykowałem. Muszę przyznać że jest super. Spawy solidne, szamot bardzo ładny itp. Pierwsze palenie to frajda jak nie wiem. Najgorsze jest jednak to, że odkąd mam kominek to nie mogę sie do roboty zabrać. Tak się jakoś zawsze usiądzie dorzuci trochę drewna i zamiast montować parapety to ja zamyślony w ogień... Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.10.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Krzyszto, a jak to wygląda cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyszto 17.10.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 W zależności od rozmiaru szyby ceny wahają się. Mój model (570/400) kosztował 4610 brutto (z transportem so salonu ). Porównywałem z kominkami Spartherm i są od nich sporo tańsze. Przedstawiciel handlowy Sparke zapewniał, ze jedyna różnica to nieoszlifowane spawy w miejscach, w których ich nie widać. Pojawia się też różnica w modelu F L/P S (z boczną szybą ale bez szprosu), tam bowiem szyba jest spasowana (tak naprawdę dwie szyby), w spathermie natomiast szyba jes gięta; cena w porównaniu z moim wkładem wyższa o 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.10.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Kurcze, wyglądają naprawde ładnie no i ceny nie zabijają. U nas najbardziej pasowałby model R300, bo bedzie w miarę wąska ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyszto 17.10.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 W zależności od rozmiaru szyby ceny wahają się. Mój model (570/400) kosztował 4610 brutto (z transportem so salonu ). Miałem na myśli 670/500 Proponuję zadzwonić do przedstawiciela handlowego (telefon na stronie) a on poda szczegóły dot. Twojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.10.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 I tak zrobię, ale najpierw pokażę zdjęcie mężowi. W koncu to ma być NASZ kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 14.01.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 odgrzeje stary temat Czy ktoś z Was może wypowiedzieć się na temat wkładów SPARKE? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.03.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Podciągam, też jestem zainteresowana (wkładem dwustonnym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.03.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Podciągam, też jestem zainteresowana (wkładem dwustonnym).wkłady z szamotem są mniej wydajne.jak do palenia dla przyjemności ,mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 28.03.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam. wkłady z szamotem są mniej wydajne Stwierdzenia bez żadnego uzasadnienia stawiane jako pewnik. A ludzie przyjmują to za "dobrą monetę" i potem powtarzają bzdury innym.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 28.03.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ja też podłączam się do pytania o wkład Sparke - podobają mi się te z giętą połokrągłą szybą - model Varm R 550/990. Można je jakościowo porównać do Spartherma tak jak mówił jeden z przedmówców? Szukam właśnie jakiejś alternatywy dla jednak sporo droższego Spartherma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 24.10.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 też się dopisuje, może są uzytkownicy?? Mnie akurat interesuje wkład z seri F 225 S (czyli z boczną szybą bez szprosa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 05.04.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 05.04.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 My własnie zamówiliśmy wkład z boczną lewą szybką bez szprosa to chyba model Varm 670/500/330S, wizualnie jest bardzo ładny, niestety o uzytkowaniu jeszcze nic nie mogę powiedziec bo dopiero przed nami wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo_warszawa 14.04.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Koledzy którzy używacie Sparka i którym spala szybko opał i nie trzyma ciepła. Jaka jest data produkcji waszego wkładu i czym w związku z tym jest wyłożony. Producent informuje że Spark od około dwóch lat jest wykładany cegłą szamotową wcześniej był wykładany Vernikulitem (miał tylko funkcję ochronną dla stali - nie magazynował ciepła). Może właśnie ten Vernikulit jest powodem szybszego spalania. pozdrawiamPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts